Izvor: HAPPY BSC
19.11.2022 u 10:01
0

VLADIMIR ORLIĆ U „VIKEND JUTRU“: „Budžet je najvažniji zakon tokom godine jer u njemu vidite sve elemente državne politike!“

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić bio je gost jutarnjeg programa na Happy televiziji. 

O svim izazovima u Parlamentu, predsednik je rekao da je zadovoljan radom Skupštine koja vredno obavlja svoj posao. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Imali smo više važnih sednica počevši od one koja se ticala Kosova i Metohije kada je predsednik Vučić došao na poziv Skupštine da govori o tome šta je država radila po tom pitanju čuvajući svoje pozicije i štiteći svoj narod i šta ćemo da radimo po tom pitanju u narednom periodu. Videli ste da predsednik nije napuštao Skupštinu i stvrpljivo je odgovarao na pitanja svakome. Druga je stvar što u skupštinskim klupama sede i oni koji ne žele da čuju sve to. Takvi su navikli da napadaju predsednika Vučića i govore loše o sopstvenoj državi. Srbija bi trebalo da bude ujedinjena oko Kosova i Metohije, međutim, oni su odbili. Nisu hteli da pokažu da postoji jedinstvo-rekao je Orlić. 

Od mnogih važnih stvari u Narodnoj skupštini, Orlić ističe budžet kao najvažniji zakon tokom godine. 

-Budžet je najvažniji zakon tokom godine jer u njemu vidite sve elemente državne politike i sve ono što radimo. Naš najvažniji zadatak je da obezbedimo stabilnost države i da nastavimo da jačamo finansijski, u ekonomskom pogledu, infrastrukturno…

Orlić kaže da se već od januara očekuje porast penzija i plata.

-Danas su značajno veće plate nego kada smo nasledili Vladu. Kada se u javnom sektoru povećaju plate, one se povećavaju i u privatnom sektoru. Minimalna zarada se takođe povećava i iznosiće 40.000 dinara. Upravo u tome se vidi koliko je država napredovala. 

Orlić ističe da je zadovoljan radom poslanika Narodne skupštine koja je sačinjena od ozbiljnih i odgovornih ljudi. 

Na pitanje da li će Aleksandar Vučić posetiti Brisel u skorije vreme i sastati se sa Kurtijem, Orlić je rekao da je to očekivano.  

-Glavno pitanje je da li postoji način da Kurti ispuni ono što je njegova obaveza.  Vodili smo dijalog, ali ga vodimo tako da štitimo svoje nacionalne interese. Srpski narod vidi da vodimo ozbiljnu državnu politiku. Grčevito smo obezbeđivali da se sačuva mir.  Politika koju vodimo je jedina realna politika koja obezbeđuje da sačuvamo mir i jačamo svoje pozicije. Svako ekstremnije mišljenje bi bilo katastrofa za zemlju. 

* Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter