Izvor:
30.11.2017 u 16:32
0

VOJISLAV ŠEŠELJ ZA JUTARNJII PROGRAM HAPPY TELEVIZIJE:  Poznavajući Praljka njemu nije bilo prihvatljivo da izađe odatle kao ratni zločinac!

U jutarnjem programu Happy televizije "Dobro jutro Srbijo" gost je bio doktor Vojislav Šešelj.predsednik SRS.

U svim novinma su vaše izjave, postavlja se pitanje o radu Tribunala. Događaj koji se desio u sudnici nije nikog ostavio ravnodušnim.

– Na naslovnim stranama štampe je svašta pisalo. Ja imam iskustvo što se tiće Tribunala. U zatvoru nije tako strog pregled. Ko im je sumnjiv njega pretresaju. Na suđenju tamo gde advokati ništa ne govore nema direktnog prenosa, zavesa se spušta iz više razloga. Presude od 20 godina zatvorenicima koji su tamo znače da će optuženi izaći brzo jer im se uračunava vreme koje je provedeno od momenta njohovog dolaska u zatvor. Poznavajući Praljka njemu nije bilo prihvatljivo da izađe odale kao ratni zločinac. Hrvatima je to strašno i ostaje presuda ratnog zločinca za njegova pokoljenja Ako čovek umre u žalbenom postupku njemu ostaje ta optužba. Ovaj gest me nije izneneadio. Videli ste lakare koji su došli na motorima, oni imaju velika ovlašćenja. Meni kada je bilo loše u Hagu u sudnici, odmah su reagovali. Možda je on već bio mrtav pa su ga samo odneli u bolnicu. Nije sve u boatstvu. Praljak ima to bogatstvo ali ono nije na njegovom imenu. Tražio je od Tribunala da mu plati suđenje – rekao je predsednik SRS

Kontola koja je obavezna prilikom samog ulazka na suđenje je vrlo rigorozna i temeljna. Ipak dogodio se propust.

– Moguće je uneti u zatvor dosta stvari. Hrvatice prevodioci su mogle da unesu sve. Od hrane, do pića. Upravnik zatvora je nudio viski Miloševiću, nudio je i meni, ali ja sam odbio. Rekao sam, hvala ne pijem. moglo se svašta uneti. Drogu nije niko uneo ali druge stvari su se unosile. U slučaju Praljka reč je o zgradi suda i tamo se svi temeljno pretresaju. Jedno jedino mesto koje nisu opipavali su genitalije. Digemo ruke na zid, pa onda kreće temeljito pregledanje. Nema zvuka prilikom pregleda, sve se ručno pregeda. Genitalije se ne pregledaju, nikom ne bi padalo na pamet da bi neko mogao da prenese i unese bočicu. Ja sam hranu uneo u tašni zato sto je nisam krio i nudio sam je sudiji da jede. Tada su kaznili neke stražare za taj propust. Njihova hrana je užasna.

Ovo nije prvo ubistvo u Hagu. Mnogi su oduzeli sebi život u pritvoru.

– Milan Babić je stavio kesu na glavu, vezao je oko vrata, vezao se za radijator i udavio se. Govorili su da nema oproštajnog pisma, ali ja sam govorio da ima. Blefirao sam i na kraju su ga ipak našli. Pre tog kobnog čina sam ga i napadao, ali nemam nikakvu grižu savesti – reko je Šešelj.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter