Izvor: Blic.rs
12.04.2023 u 11:52
1

SVE JE IZNEO NA VIDELO: Ministar Vučević demantovao navode iz procurelih tajnih dokumenata Pentagona da Srbija prodaje oružje Ukrajini

Kako se navodi u dokumentu, "Srbija je odbila da pruži vojnu obuku ukrajinskim snagama, ali se obavezala da će poslati oružje ili ga je već isporučila".

Miloš Vučević, ministar odbrane Srbije, demantovao je pisanje agencije Rojters, koja se pozvala na procurela dokumenta iz Pentagona, da je Srbija prodavala ili namerava da prodaje oružje Ukrajini, istakavši da „Srbija nije prodavala, niti će prodavati oružje ukrajinskoj niti ruskoj strani, niti zemljama u okruženju tog konflikta“.

Da se nikad ne zaboravi: „Ministar Vučević položio venac palom borcu sa Košara – Ivanu Vasojeviću“

– Nekome je očigledno cilj da destabilizuje našu zemlju i da je uvuče u konflikt u kome nećemo da učestvujemo. Mi se dosledno držimo naše utvrđene politike – rekao je Vučević.

Vučević je istakao da je „po ko zna koji put objavljena laž“ da Srbija prodaje oružje Ukrajini.

– Više od deset puta smo demantovali te neistine i evo, učinićemo to opet. Srbija nije prodavala, niti će, oružje ukrajinskoj, niti ruskoj strani, niti zemljama u okruženju tog konflikta – rekao je Vučević.

Agencija „Rojters“ jutros je objavila sadržaj procurelog poverljivog dokumenta Pentagona u kojem se tvrdi da je Srbija pristala da isporuči oružje Kijevu, ili ga je već poslala. Autentičnost ovih dokumenata, inače, u ovom trenutku nije moguće potvrditi.

Dokument je, kako navodi Rojters, obeležen oznakama „tajno“ i NOFORN, što znači da je njegovo deljenje sa stranim obaveštajnim službama i vojskama zabranjeno.

U dokumentu navodno piše da Srbija ima „političku volju i vojne kapacitete“ da obezbedi oružje za Ukrajinu u budućnosti.

I sam Rojters je naveo da „nezavisno nisu mogli da provere autentičnost dokumenta“.

– Pentagon takođe nije odmah odgovorio na pitanja Rojtersa o referencama tog dokumenta koje se odnose na Srbiju i ranije je odbio da komentariše bilo koji od dokumenata koji su procureli – piše u današnjem članku.

Kako navodi „Rojters“, fabrika oružja „Krušik“ iz Valjeva demantovala je da je slala rakete ili drugo naoružanje Ukrajini.

Takođe, agencija piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da su „notorna laž“ navodi da je Srbija pristala da isporučuje oružje Kijevu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SVE JE IZNEO NA VIDELO: Ministar Vučević demantovao navode iz procurelih tajnih dokumenata Pentagona da Srbija prodaje oružje Ukrajini”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter