Izvor:
31.08.2019 u 14:45
0

VUČEVIĆ PRISUSTVOVAO RADNOM RUČKU: Kineska delegacija naglasila intenziviranje saradnje u više sektora!

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je danas radnom ručku sa delegacijom Nacionalnog komiteta Svekineske narodne političke konsultativne konferencije Narodne Republike Kine, na čelu sa potpredsednicom Li Bin.

Kineska delegacija je tokom boravka u Novom Sadu, u neformalnom razgovoru sa gradonačelnikom, naglasila intenziviranje saradnje u više sektora, poput ekonomije i unapređivanja infrastrukture, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se osvrnuli i na prijateljske veze koje imaju dve zemlje i dva naroda, kao i na one koje od 1981. godine Grad Novi Sad neguje sa gradom-pobratimom Čang Čunom. Na radnom ručku su razmatrane mogućnosti saradnje gradova Kine i onoga što, kroz investicione potencijale, nudi Novi Sad.

Pored članova kineske delegacije sastanku je prisustvovala i ambasadorka NR Kine u Republici Srbiji Čen Bo koja je istakla kao veoma plodonosnu saradnju Grada i Ambasade, inteziviranu u prethodnih nekoliko godina i pohvalila ekonomski i privredni razvoj grada, kao i osvajanje titule Evropska prestonica kulture za 2021. godinu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter