Izvor: Tanjug
16.08.2022 u 12:42
0

VUČIĆ ĆE SE U BRISELU BORITI ZA MIR I STABILNOST! Selaković: „Od Kurtija se ne može očekivati ništa dobro“

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da se tokom poredstoijećeg srpsko-albanskog razgovora u Briselu od Aljbina Kurtija ne može očekivati ništa dobro, a da će se predsednik Aleksandar Vučić boriti za nacionalne interese Srbije i Srba na KiM.

PRATI SE STANJE POVREĐENIH: Nikola Selaković sa bugarskim kolegom o saobraćajnoj nezgodi – u kojoj se prevrnuo autobus s DECOM!

– Ne bih se osvrtao na to što govori Aljbin Kurti i kakve su mu namere, jer od njega uvek možemo da očekujemo sve najgore i to je nepredvidiva figura, ali je dobro da Srbiju tamo predstavlja predsednik Vučcić. Dokle god je on na takvom mestu znam da će se naši državni i nacionalni interesi braniti na najbolji mogući način – rekao je Selaković. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On smatra da je situacija u vezi sa KiM tenzična i optrerećena neizvesnošcu i ponašanjem predstavnika Prištine, što je, kako je rekao, razlog za brigu.

– A još je veći razlog za brigu to što zapadni predstavnici, koji im daju za pravo i koji priznaju nezvisnost Kosova, podržavaju takvo ponašanje. Naša pozicija je odbrana međunarodnih pravnih principa i teritorijalog integriteta zemlje – naveo je Selaković.

Ministar spoljnih poslova je podvukao da se Srbija uvek zalaže za očuvanje mira i stabilnosti, ali da je u stanju da brani sebe u slučaju da neko ugrozi mir i stabilnost.

Selaković je podsetio da je planom za sprovođenje Briselskog sporazuma iz 2013. godine propisana obaveza Prištine da svoj pravni okvir prilagodi obavezi stvaranju uslova za osnivanja Zajednice srpskih opština.

– Predsednik Vučić odlično poznaje Sporazum i stoji na pozicijama koje ne mogu da se promene, a to je zaštita drzavnih interesa, nacionalinih interesa srpskog naroda na KiM i pokazao je dosad da od toga ne odustaje. A za sve to vreme sačuvao je mir, stabinost i uspeo da podigne Srbiju na noge, tako da smo poštovani u svetu – zaključio je Selaković.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter