Izvor: Novosti
23.02.2022 u 18:09
0

VUČIĆ IZ MADRIDA: Španija neće priznati nezavisnost tzv. Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u radnoj poseti Španiji gde se sastao sa predsednikom Vlade Španije Pedrom Sančezom.

Nakon sastanka, predsednik se obratio medijima. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako je predsednik Srbije poručio iz Španije, sve što je danas dogovoreno, jeste od izuzetne važnosti za našu vojsku. Istakao je da Španija neće priznati nezavisnost takozvanog Kosova i zahvalio im se na podršci. 

– I u razgovoru sa kraljem, ali i sa Sančezom, jasno je da Španija neće priznati nezavisnost Kosova. Mi smo o mnogim detaljima razgovarali sa kojima ne bih opterećivao građane – rekao je Vučić. 

Kako je objasnio, Srbija će uvek moći da računa na Španiju, i ona je veoma važna za Srbiju, dodajući da če dobri odnosi nastaviti da se neguju. 

– Verujem da ćemo i mi uspeti da ugostimo ljude iz Španije. Imaćemo veliki biznis forum u oktobru sa španskim privrednicima, i nadamo se da ćemo imati neke visoke zvaničnike iz Španije – rekao je Vučić.

Govoreći o razgovoru sa zvaničnicima Španije, Vučić je dodao da je trgovinska razmena izuzetno napredovala.

– Postoji velika zainteresovanost španskih privrednika i upravo je to razlog zašto će se organizovati ovaj važan samit koji će se dogoditi u okrobru – naveo je predsednik. 

Vučić je otkrio da je u noći za nama razgovarao sa predsednicom Vlade Srbije, dodajući da će Srbija u narednih 48 sati izaći sa detaljima o problemu KiM.

– Srbija se dobro seća 99. godine kada oni kojima su danas usta puna poštovanja prava nisu tako razmišljali 99. kada je bilo reči o našoj zemlji – rekao je Vučić. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter