Izvor:
25.11.2018 u 14:46
0

VUČIĆ IZ NOVOG SADA: Gnušam se napada na Borka Stefanovića, ali i podsećam da te koji me kritikuju ni smrt Milana Panića nije zanimala!

NOVI SAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji otkrivanja spomenika kralju Petru Prvom Karađorđeviću u Novom Sadu, nakon čega se obratio okupljenim predstavnicima medija.

"Nećemo se više obračunavati sa sopstvenom istorijom, već iz nje samo učiti dobre i loše stvari, da smanjujemo greške, a umnožavamo dobro i vredno. Danas je veliki praznik ne samo za Vojvodinu, već i celu Srbiju, jer mi Srbi većeg uspeh u poslednjih 200 godina od prvih ustaničkih dana nismo imali", naveo je predsednik.

Odgovarajući na pitanja predstavnika medija istakao je da o najvažnijim pitanjima za zemlju ne može govoriti na osnovu novinskih vesti i zatim donositi ishitrene odluke. Osvrnuo se i na napad na Borka Stefanovića i kritike predstavnika opozicije, dodavši da ima različito mišljenje od njih, a da se ne stidi sloboda da se politički razlikuju.

– Gnušam se onih koji na bilo koji način primenjuju fizičko nasilje. U toj teškoj situaciji, a teško je i kada tuku novinarke i prete silovanjem, ističem da je nasilje nad Stefanovićem bilo užasno, ali sam zadovoljan što je policajac bio taj koji je postavio svoja leđa i sprečio ozbiljniji incident, kao i što su svi odmah pohapšeni. Podsetiću da kada se pojavila vvest da je Milan Panić ubijen, to niko nije pomenuo, suze i muke njegove majke nikoga nisu zanimale. Njihov posao tada je bio da sprovedu istragu i uhapse počinioce, a država to nije učinila jer njegova smrt nije nikoga interesovala. Srbija danas nije takva i osuđuje svaku vrstu nasilja, a njima na čast neka služi sve što rade, samo ih molim da ne pokušavaju da izazovu nasilje, a znam koje su im ideje. Mi ćemo čuvati mir – objasnio je on.

Komentarišući postupke EU, dodao je da ona ima instrumente da objasni Prištini da sa ovakvim odlukama ne može opstati, kao i da je na njoj da odluči da li če to učiniti ili ne.

"Srbija neće priznati Kosovo, tako da Haradinaju ostaje još 26 dana da sruši vlast u Beogradu", kratko je uzvratio predsednik.

Kada je reč o navodima predstavnika opozicije da "Vučić hoće da proda Kosovo i da proteruje investitore", ponovio je da to govore ljudi koji su rasprodali sve fabrike i uništili sve u Srbiji, kao i za 4 godine zaradili 300 miliona evra.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter