Izvor: tanjug
04.07.2022 u 13:30
0

VUČIĆ SA PRVOM GENERACIJOM POLAZNIKA PROGRAMA BARVALIPE: Potrebni smo jedni drugima, verujem u vašu snagu!

Predsednik Aleksandar Vučić ugostio je danas prvu generaciju polaznika programa „Barvalipe – Romi u javnoj upravi Srbije“, i poručio im da veruje u njihovu snagu i snagu srpskog društva, jer smo potrebni jedni drugima, i da napredujemo u budućnosti možemo samo zajedno.

PREDSEDNIK VUČIĆ ZAHVALIO VATIKANU: „Odnosi Srbije i Svete Stolice zasnovani na istinskom međusobnom uvažavanju“

Vučić je podsetio da su reditelji Emil Lotjanu i Emir Kusturica u svojim filmovima estetski tretirali Rome kao globalnu aristokratiju, jer, kako je rekao, ista nit plementog držanja spaja Roem o kojima pevaju Lorka, Gorki i Puškin, piše Viktor Igo ili De Servantes.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Svi smo, podseća, slušali operu „Karmen“ Žorža Bizea, dok je čuveni Džimi Hendriks kroz ime svog trija dao posvetu najboljim muzičarima koje je znao, Romima, a Srbiji je, ističe, proviđenje darivalo fantastične ljude od Šabana Bajramovića, „Orfeja srpske muzičke scene“, do Bajrama Baje Saitovića Lukina, evropskog prvaka u pisanju romske poezije, profesora filozofije i savetnika za romska pitanja u Kancelariji za ljudska i manjinska prava.

Kako kaže, posle ovakvih reči, neko bi zapitao da li to idu neki izbori, ili je nešto od Roma potrebno, ali on, ističe, govori tako zato što veruje u njihovu snagu.

– Verujem u vašu snagu, u snagu srpskog društva da razume koliko smo jedni drugima potrebni, jer da budem slobodan, danas naša budućnost dobrim delom zavisi od toga koliko ćemo zajednički uspeti da radimo – rekao je Vučić.

Predsednik je ukazao da i Romi predstavljaju radnu sangu nase zemlje, pomažu da se dovedu investitori, da zemlja zabeleži rast u Evropi i da bude najbolja, te da bez njih, to ne bi moglo da se postigne.

– I ne, nemamo nikakve izbore. Naš je izbor da se vi osećate i da budete srećni u svojoj zemlji, Srbiji, koju volite jednako kao i mi, i koja ništa manje ne pripada vama, nego nama koji pripadamo nekim drugim narodima – rekao je Vučić.

Zato je, kaže, uveren da će njihova dostignuća u budućnosti značiti i da dobiju mesto u administraciji Srbije, i gradova i sredina iz kojih dolaze, dodajući da su među njiima ljudi iz čitave Srbije, a jedan od polaznika programa, je čak i iz Berlina.

– Program “Barvalipe“ mali je dokaz naše, ali više je dokaz vaše posvećenosti obrazovanju, i cele romske populacije za rad u organima uprave Srbije – dodao je Vučić.

Predsednik je poručio da Srbija mora u potpunosti da bude inkluzivno društvo, i njihov dom u kome imaju ista prava i obaveze kao i svi njeni građani.

– I ovo što danas činimo na svečani način je još jedan doprinos boljem razumevanjmu, i tome da ne vidimo razliku između nas. Sve što možemo mi, možete i vi. Zapravo, ja se sve vreme pogrešno izražavam, jer ne postojimo mi i vi. Želim vam mnogo uspeha, da vaši roditlelji budu ponosni, da ostvarite najbolju budućnost za vašu decu, želim vam uspeh u radu i karijeri – poručio im je Vučić.

Program Barvalipe otvoren je prošle godine u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu Srbije, a namenjen je pripadnicima romske populacije sa stecenim visokim obrazovanjem, koji nisu zaposleni u javnoj upravi, sa ciljem unapredenja njihove profesionalne kompetencije za rad u organima uprave.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter