Izvor: BSC Happy/Tanjug
24.08.2023 u 19:15
0

VUČIĆ U LESKOVCU: „UPRKOS GRADNJI NOVE BOLNICE, LESKOVAC će do PRE KRAJA GODINE DOBITI MAMOGRAF“!

Predsednik Vučić je u poseti Leskovcu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je večeras u Leskovac gde obilazi novoizgrađeni stadion Dubočica. Nakon obilaska stadiona, izaći će na teren gde će se družiti sa mladim sportistima, a nakon toga obratiti prisutnima, zajedno sa Draganom Džajićem i Draganom Stojkovićem Piksijem, kao i istaknutim lokalnim sportistima.

Prisutni su ministar građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić, ministar za javna ulaganja Marko Blagojević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, predstavnik Ministarstva sporta, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović, kao i direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak. Stadion je počeo da se gradi pre dve godine, a zvanično je otvoren u ponedeljak utakmicom Prve lige Srbije između ekipa Dubočice i RFK Novi Sad. To je jedan je od tri novoizgrađnih stadiona u Srbiji, pored stadiona u Loznici i Zaječaru, a izgrađen je po visokim standardima koji ovaj objekat svrstava u kategoriju „četiri“ po kriterijumima UEFA.

Stadion Dubočica u Leskovcu izgrađen je na mestu gde se decenijama nalazio Gradski stadion, koji je bio u zapuštenom stanju, a taj objekat je imao samo dve tribine, dok novi dom fudbalera leskovačkog kluba ima tribine sa sve četiri strane terena. Fudbalski klub Dubočica ove godine obeležava 100 godina, a prvu utakmicu na novom stadionu igrali su u ponedeljak protiv RFK Novi Sad i slavili 2:1. Takođe, opremljen je reflektorima, modernim semaforom, hibridnom travom, svečanom ložom.. Nekadašnji Gradski stadion, imao je zapadnu tribinu kapaciteta 2.514 gledalaca, dok je istočna primala oko 4.500 ljudi. Ovaj objekat ima 8.136 mesta, visok je 16,3 metara, stubova reflektora visoki su 32 metra, dok su dimenzije fudbalskog terena 105×68, teren sa okolinom 121×85 metara, teren ima drenažu i mogućnost grejanja. U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta, a stadion može da služi za pripremu reprezentacije i klubova, jer će pored terena imati i dodatnu salu za treninge sportista, utakmice mlađih reprezentacija, kao i B selekcije.

– Igraćemo 19. novembra posebnu utakmicu reprezentacije protiv Bugarske i posle 24. godine idemo na evropsko prvenstvo – izjavio je Vučić tokom obilaska stadiona u društvu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragana Džajića, kao i potpredsednika FSS Branislava Nedimovića i generalniog sekretara FSS Jovana Šurbatovića.

Kaže da je saglasan sa konstatacijom da je problem što žene u tom kraju nemaju mamograf, što sada koriste kao razlog za napade na njega upravo oni koji su uništili leskovačku bolnicu.

– Mi ćemo se postarati za sve probleme, ali nije lako u toku rekonstrukcije da nabavljate memograf, ipak postaraćemo se da pre kraja godine mamograf bude u Leskovcu i to je moje obećanje – poručio je Vučić. Istakao je da je, sa druge strane, pre samo desetak godina u tom gradu bio „javašluk, lopovluk i nerad“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter