Izvor: Tanjug
12.02.2021 u 11:48
0

VUČIĆ ZAHVALIO PUTINU ZA ČESTITKU I VAKCINE! Srbija bi mogla samostalno da prozvodi vakcine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka i zamolio ga da predsedniku Vladimiru Putinu prenese zahvalnost za čestitku koju mu je uputio povodom Dana državnosti, kao i za isporuke vakcine Sputnjik V.

NE PROPUSTITE

NEZAPAMĆENA EKSPLOZIJA! Supermarket sravnjen sa zemljom, pod ruševinama ostala jedna osoba

BRITANSKI SOJ KORONE SE ŠIRI SRBIJOM: Krizni štab će predložiti POTPUNO ZATVARANJE ugostiteljskih objekata

JEZIVE SCENE U CENTRU BEOGRADA: Majka i ćerka PRONAĐENE MRTVE u lokvi krvi!

KRŠENJE MERA U SKADARLIJI! Poznati beogradski restoran pun posle 22 časa, intervenisala komunalna milicija

NOVE EPIDEMIOLOŠKE MERE: Srbi zbog testa ubuduće ređe kod frizera?

Kako je saopšteno iz Predsedništva Srbije, Vučić je rekao da Srbija i Rusija imaju čvrste prijateljske odnose, koji se dokazuju u različitim izazovima s kojima se dve suočavaju, pa i sada, u vreme pandemije kovid-19,

On je zato zamolio ambasadora Bocan-Harčenka da predsedniku Putinu prenese zahvalnost za isporuke vakcine Sputnjik V, jer su doprinele tome da Srbija prednjači u vakcinaciji i pružanju stanovništvu pouzdane odbrane od korona virusa.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su, s tim u vezi, razgovarali o mogućnosti da Srbija, uz pomoć stručnjaka iz Rusije i na osnovu ruske tehnologije, samostalno proizvodi vakcine.

Oni su, takođe,, uoči posete potpredsednika Vlade Ruske Federacije i kopredsedavajućeg Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Jurija Borisova, konstatovali da se realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata dobro sprovodi.

Izgradnja deonice pruge od Stare Pazove do Novog Sada koju Srbija gradi sa ruskim RŽD, ide planiranom dinamikom i završetak radova se očekuje krajem ove godine, kako je predsednik Vučić i obećao.

PROČITAJTE I OVO:

MELBURN ZAKLJUČAN PET DANA: Australijan open bez publike!

BANJALUKA SPREMNA: Danas počinje vakcinacija u Republici Srpskoj

PRIJEM ZA RUSKOG AMBASADORA: Vučić se sastao sa Bocan-Harčenkom

Oni su razgovarali i o konkretnim predlozima za buduću saradnju.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o situaciji u regionu, navedeno je u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter