Izvor:
21.02.2017 u 02:01
0

Vuletić za Happytv.rs: Posle ovakve odluke Nikolića neće ni biti drugog kruga glasanja!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlučio je da se ne kandiduje na predstojećim izborima za predsednika Srbije, već da, kako je rekao, „zajedno sa premijerom Aleksandrom Vučićem vodi Srbiju“. Ko se tome obradovao, a ko se razočarao, za happytv.rs odgovara analitičar Vladimir Vuletić.

Da li Vas je iznenadila odluka Nikolića da se ne kandiduje za drugi mandat predsednika republike?

– Iskreno, nisam iznenađen. Znao sam da će do nekog dogovora sa Aleksandrom Vučićem doći. Komentarišući najavu mogućnosti da se Nikolić pojavi kao kandidat, pre nekoliko dana, naveo sam da ostavljam mogućnost dogovora njih dvojice. Ispostavilo se da je tako i bilo.

Ova vest, svakako, je obradovala pristalice najjače partije u zemlji, a ko je po Vama ostao razočaran posle tog saopštenja?

– Sigurno da se Vuku Jeremiću nije svidela informacija. Pretpostavljalo se da bi upravo on mogao profitirati Nikolićevom kandidaturom, i to sa nekoliko procenata glasova, ali od toga nema ništa.

Kako je po Vama ova informacija uticala na ostatak opozicije?

– Nikolić je poslednjih dana bio ljubimac opozicije, ali mi se čini da će njihov entuzijazam sada značajno splasnuti. Takođe, smatram da do drugog kruga glasanja, čemu su se mnogi nadali, neće ni doći i da će Vučić trijumfovati već u prvom krugu.

Glavni koalicioni partner vladajućeg SNS-a, Socijalistička partija Srbije, nije lepo prihvatila mogućnost da se Nikolić kandiduje za predsednika. Ivica Dačić nije birao reči kritikujući Tomislava Nikolića zbog toga, pa se nameće pitanje kako će njih dvojica sarađivati u predizbornoj kampanji?

– Sarađivaće tako što će izbegavati jedan drugog. Mislim da će se svako baviti svojim delom posla bez preteranog mešanja.

Gde vidite Tomislava Nikolića posle predsedničkih izbora?

– Nikolić se malo zaneo misleći da su njegove pozicije i uticaji jednaki onim od pre nekoliko godina. Ali, stvari su se značajno promenile u međuvremenu. Poslednjim potezom stiče se utisak da je shvatio koji su njegovi potencijali i kakve su trenutne političke okolnosti. Moguće je da će dobiti neki zadatak u kome bi mogao da iskaže sav svoj potencijal i nesporno iskustvo koje poseduje u političkom životu. Verujem da će se naći neko rešenje da Nikolić iz cele ove situacije izađe časno – rekao je na kraju razgovora za happytv.rs analitičar Vladimir Vuletić.

happytv.rs
Foto: Twitter/ecOikoinfo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter