Izvor:
05.12.2017 u 21:40
0

VULIN NA SASTANKU SA AMBASADOROM UAE: Potvrda sadržajnih odnosa između dve prijateljske zemlje!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Džum Rašid Al Džaheri ocenili su da je prethodni period obeležila i sve dinamičnija i sadržajnija bilateralna saradnja u oblasti odbrane.

O tome, kako je konstatovano, svedoči sve veći broj uzajamnih poseta visokog nivoa, kao i realizacija različitih vrsta i nivoa obuke. Kao posebno značajno izdvojeno je i uspešno testiranje samohodne haubice "Nora B-52" 155 mm u pustinjskim uslovima, kojem je Vulin prisustvovao prilikom nedavne posete UAE. Ministar odbrane potvrdio je privrženost Srbije razvoju i stalnom jačanju prijateljskih i strateških odnosa sa UAE.

On je naglasio da Srbija ostaje pouzdan i iskren prijatelj UAE, a da je i posebnu notu ukupnoj saradnji, a time i saradnji u oblasti odbrane, dala i poslednja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića UAE i njegov "izrazito prijateljski odnos sa krunskim princom šeikom generalom Mohamedom bin Zajed Al Nahjanom".

Vulin je i izrazio želju da saradnja u oblasti odbrane dostigne nivo ukupnih političkih odnosa dve zemlje, te je zamolio ambasadora Al Daherija da novom ambasadoru UAE u Beogradu prenese spremnost i opredeljenje Ministarstva odbrane za dalje jačanje saradnje. Vulin je ambasadoru UAE, kome se završava mandat, zahvalio na velikom doprinosu u zbližavanju dveju zemalja

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Glas Balkana

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter