Izvor:
09.09.2017 u 01:44
0

VULIN: Sutra veliki dan za Srbiju, dobija novu klasu najmlađih oficira!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je večeras na Generalnoj probi promocije najmlađih oficira Vojske Srbije da je sutra veliki dan za Srbiju, koja ima razlog da bude ponosna, jer dobija novu klasu najmlađih oficira i priliku da pokaže svetu ko će braniti i čuvati Srbiju u budućnosti.

Vulin je rekao da oficire čeka težak i odgovoran posao, pošto će oni od sada čuvati bezbednost Srbije.

"O njima se sada brinulo, a oni će sada brinuti o drugoj deci. Oni će čuvati bezbednost Republike Srbije, usavršavaće se, učiće, imaće priliku da stignu do najviših činova, biće u prilici da jednog dana komanduju vojskom, da nauče puno novih stvari, da učestvuju u mnogim misijama, da se usavršavaju u najboljim školama, ali biće prilike i da budu sa svojim porodicama", rekao je Vulin.

Vulin je podsetio i da je formirana radna grupa koja je već počela da daje rezultate, a koja će da krene ne samo u povećanje plata i povećanje nadležnosti, već i u rešavanje stambenog pitanja čitavog bezbednosnog sektora.

Kako je ocenio, interesovanje za Vojnu akademiju je i dalje izuzetno veliko i nimalo ne jenjava, a 138. klasa je izuzetna klasa.

"U poslednjih 15 godina, ovo je druga klasa po rezultatima sa prosečnom ocenom od 8,23, dok je prosek budućih lekara sa Vojnomedinske akademije (VMA) 9,57.

"Srbi vole svoju vojsku, Srbija voli svoju vojsku", istakao je Vulin.

Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, održać se sutra, ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

U prve oficirske činove biće promovisano 187 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/RTV PULS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter