Izvor: HAPPY BSC
17.12.2022 u 11:33
0

ZA BOLJE SUTRA: Ministar Vesić i fondacija „Gnezdo“ donirali vredan aparat Zavodu za govornu patologiju i govorne poremećaje“

Vesić i Fondacija “Gnezdo” donirali vredan aparat Zavodu “Cvetko Brajović”

GORAN VESIĆ PORUČIO: Posebna pažnja na veću bezbednost u saobraćaju naredne godine!

Uz pomoć Fondacije “Gnezdo”, prikupljena su značajna sredstva za Zavod za govornu patologiju i govorne poremećaje “Dr Cvetko Brajović” u Beogradu, za koji je prikupljeno 20.000 evra, za kupovinu digitalnih logopedskih setova, aparata koji ubrzavaju lečenje različitih govornih poremećaja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Sredstva su prikupljena uz pomoć ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, na čiji su se poziv u pomoć odazvale brojne kompanije.

– Obratila mi se u ime  Fondacije „Gnezdo“, sa kojom sarađujem, direktorka Tanja Popović kako bi se obezbedila dodatna sredstva za aparat a ja sam zamolio neke kompanije da daju novac. Kad god pozovem na neku humanitarnu akciju, većina ljudi želi da pomogne, samo je potrebno da ih neko usmeri, rekao je Vesić za medije. 

Kompanije su kupile aparat za Zavod koji je tako dobio vrednu donaciju.

– Srećan sam što smo uradili dobru stvar i zahvalan tim kompanijama, koje ne žele da se pominju njihova imena, ali oni znaju o kome govorim. Hvala im što su deo novca uložili u to da deca u Srbiji, koja imaju govorne probleme, mogu bolje i na savremeniju način da se leče, istakao je ministar Vesić.

Zahvaljujući ovoj donaciji, Zavod će imati najbolje aparate, pa će lekari moći da rade svoj posao sa savremenom opremom, a pacijenti lakše da rešavaju probleme.

To je, istakao je ministar, suština jednog društva, da jedni drugima pomažemo, da postoji empatija i da se trudimo da obezbedimo najbolje uslove za lečenje svih građana.

– Moja majka je medicinska sestra, i uvek kada dođem u neku zdravstvenu ustanovu i vidim ljude koji rade, lekare, sestre i drugo osoblje, znam da ne postoji novac kojim ta njihova ljubav i posvećenost može da se plati. Predsednik Vučić i Vlada učinili su veliki napor da u prošlom periodu plate u zdravstu budu znatno veće. Predsednik je mnogo puta istakao koliko ceni njihovu posvećenost ovom divnom poslu, rekao je Vesić.

Ministar je dodao da će se uvek odazivati pozivima da pomogne svakome kome je pomoć potrebna.

Direktorka Zavoda “Dr Cvetko Brajović” Ljijana Lazić rekla je da je novac uplaćen proizvođaču, koji bi već u februaru trebalo da dostavi Beringer aparate, digitalne logopedske setove, pa ćemo ih imati ukupno šest.

– Digitalni logopedski set ubrzava terapijski proces, odnosno lečenje raznih govornih poremećaja i to će podići kvalitet rada na drastično veći nivo. Naši logopedi će dobiti uređaje koji su im potrebni i ubrzaćemo terapije, rekla je Lazić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter