Izvor: TANJUG
07.12.2023 u 16:43
0

ZAPOSLENI NOVI MEDICINARI: Uručeno 206 novih ugovora o radu u KBC Kosovska Mitrovica

U „Mitrovačkom dvoru“ danas je svečano dodeljeno 206 ugovora o radu na neodređeno vreme medicinskim i nemedicinskim radnicima, koji su u KBC Kosovska Mitrovica počeli da rade u doba pandemije kovida-19. Direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek rekao je da je među 206 podeljenih rešenja 36 doktora medicine, pet doktora stomatologije,116 medicinskih sestara svih profila i 40 nemedicinskih radnika. „Neki bi rekli dosta.

EVROPI SE BAŠ ŽURI: LAJČAK- Važne odluke doneti pre evropskih izbora, ISKORISTITE MOMENTUM

Međutim, rukovodstvo države Srbije je reklo da nije dosta. Obećano nam je u Raškoj da će biti raspisan konkurs za 50 lekara i 50 medicinskih sestara za sve zdravstvene institucije na teritoriji KiM i taj konkurs je u toku“, rekao je Elek.

Zamenik direktora KBC Kosovska Mitrovica Dragiša Milović istakao je da 40 godina radi u zdravstvu kao lekar i da se nikada se nije desilo da se u jednom danu primi 206 ljudi. „To samo govori koliko naša matična država Srbija razmišlja o nama. To samo govori da se nikada više nije ulagalo u zdravstvo kao što se ulaže danas“, istakao je Milović. Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Ivan Zaporožac, ocenio je da je zdravstveni sistem na KiM stub oslonca opstanka srpskog naroda u pokrajini. „Zdravstvo je izuzetno važno, ako ne i najvažniji sektor koji se brine o očuvanju i unapređenju zdravlja ljudi. Svi zdravstveni radnici su posvećeni pružanju medicinske pomoći, lečenju i prevenciji zdravstvenih problema. Njihov posao zahteva znanje, empatiju i predanost kako bi se pružila adekvatna nega pacijentima. Iako često rade pod pritiskom, njihova posvećenost je ključna za dobrobit našeg društva“, rekao je Zaporožac

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter