Izvor:
26.09.2018 u 07:32
0

ZORAN ĐORĐEVIĆ ZA TELEVIZIJU HEPI: Penzije će da rastu!

Gost jutarnjeg programa televizije Hepi je ministar rada i zapošljavanja Zoran Đorđević, koji je pričao o pitanjima koja godinama unazad intrigiraju domaću javnost.

Da li je doći do povećanja penzija, pa tako i kvaliteta života najstarijh građana Srbije, ministar je rekao:

– Vlada sebi ne daje za pravo, već zakon o budžetu i budžetskom sistemu definiše kako i na koji način će biti uvećana penzija. Ono što ja mogu da obećam, to je da mi nećemo da usklađujemo, kao što su neki usklađivali kada je inflacija bila 10, 15 odsto, a oni usklađivali 0,4 ili 1 odsto. Mi ćemo koliko god to neke bolelo, na inflaciju od jedan odsto da usklađujemo pet odsto i penzije će da rastu, a ne da opadaju – rekao je Đorđević u emisiji "Dobro jutro Srbijo":

Na pitanje da li je moguće penzionerima vratiti izgubljeno, ministar Đorđe objašnjava:

– Od 1. oktobra penzije će biti znatno veće. Mi ćemo se postarati da tako bude. Moramo povesti računa da će, shodno standardu života, našim najstarijim građanima biti bolje. Opet, niko neće imati manje od 5 odsto, a više od 8 odsto – istakao je ministar.

Ostanite uz Hepi televiziju.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter