Izvor: Happy BSC
07.09.2022 u 08:49
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija je obezbedila sve što treba za predstojeću zimu! Naučili smo šta znači boriti se u krizi!

U današnjoj emisiji “Dobro jutro Srbijo” gostovala je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović koja je tom prilikom istakla da je građanima Srbije najvažnije da li će imati struju, da li će moći da se greju i kako da se pripreme za zimu za koju, kako je rekla, osećaju da će biti teška.  

NE PROPUSTITE „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA HAPPY TV: Sve o najnovijim temama iz zemlje i sveta sa našim fenomenalnim gostima!

–  Moramo da gradimo hidroelektrane, solarne elektrane i vetroelektrane. Treba da imamo zdraviju sredinu i da to radimo korak po korak. Nemci su nudili 2012. godine da urade Đerdap 3, ali smatralo se da ne treba ni u šta da se investira,  jer je cena električne nergije tog trenutka bila jako niska na berzama, tako da se stalo sa tim. Sada se shvata da je to uslov svih uslova imati kapacitete. Država je te projekte proglasila projektima od državnog interesa i treba da se ubrza cela priča i možda čak i sledeće godine da počnemo to da radimo – kazala je ona.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njenim rečima, energetika je ipak politika, puna je lobija i to nas je koštalo i velika je šteta za energetski sektor.  

– Do sada smo dali skoro 2 milijarde za uvoz električne energije i gasa. Kada je u pitanju gas mi smo spremni. Suštinski imamo problem kada je u pitanju struja, ali ćemo nastaviti da je uvozimo i zimus ćemo je uvoziti mnogo više. Srbija je nekada pravila električnu energiju. Nije je uvozila. U jednom periodu smo je i izvozili – rekla je ona.  

Ministarka je istakla da je jedna od mogućnosti da što pre dobijemo struju jesu obnovljivi izvori energije i strateška partnerstva, ali sa druge strane velike hidroelektrane treba da se rade, ali ne treba bežati ni od razgovora oko nuklearnih elektrana.  

– Pojavile su se nove modularne nuklearne elektrane koje se rade i prave u fabrikama. Cena im je od 1,5 do 2 milijarde. To su nove tehnologije o kojima treba razmišljati jer daju ogromne količine energije koja će biti sve potrebnija posebno jer će rasti upotreba električne energije – istakla je ona.  

Mihajlović je naglasila da je prošle godine Srbija počela da se bavi time da nabavi sve što nam treba za predstojeću zimu i dodala da smo naučili šta znači boriti se u krizi.  

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter