Izvor: Kurir.rs/Novosti
07.09.2022 u 09:31
0

PREDSEDNIK ĆE GOVORITI NA ZASEDANJU GENERALNE SKUPŠTINE UJEDINJENIH NACIJA: Vučić 20. septembra u Njujorku!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković učestvovaće na 77. sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koja će u Njujorku trajati od 20. do 26. septembra.

Borut Pahor pred posetu Kosovu i Metohiji:“Osim Beograda i Prištine ta komplikovana pitanja niko ne može da reši!“

U generalnoj debati, tokom koje će govoriti Vučić, učestvovaće delegacije na visokom nivou iz gotovo svih zemalja sveta, što će biti prilika da se, tokom redovnog zasedanja, razmotre trenutni događaji u svetu, gotovo sigurno sa akcentom na rusko-ukrajinski sukob – saznaju Novosti.

Okupljanje u Njujorku biće i šansa da se govori o stavu koji naša zemlja zastupa o Ukrajini (osuđujemo napad na teritorijalni integritet, ali ne uvodimo sankcije Rusiji), ali i o kosovskom pitanju, posebno u trenucima kada su pojačani pritisci da se dijalog Beograda i Prištine intenzivira. Očekuje se da Vučić i Selaković održe i brojne sastanke sa predstavnicima UN, ali i više država, na zvaničnim razgovorima, ali i na marginama Generalne skupštine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

I dalje se ne zna hoće li na zasedanju u Njujorku biti i delegacija Rusije, koju bi trebalo da predvodi ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Moskva je nedavno u pismu generalnom sekretaru UN Antoniju Guteresu izrazila zabrinutost jer nijedan od 56 predstavnika Ruske Federacije nije dobio američku vizu. SAD su uvele sankcije Rusiji zbog napada na Ukrajinu, koje uključuju i zabranu putovanja. Moskva se poziva na sporazum iz 1947. godine između SAD i UN koji predviđa da Vašington ne sme da sprečava tranzit predstavnika zemalja članica ka sedištu UN.

Tokom zasedanja na Ist Riveru trebalo bi da se održi i sastanak na visokom nivou koji je predsednik „parlamenta sveta“ Abdula Šahid povo­­­­­dom obeležavanja tridesete godi­­šnjice od usvajanja Deklaracije o pravima pripadnika nacionalnih ili etničkih verskih i jezičkih manjina.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter