Izvor: happy
22.01.2024 u 09:31
0

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO IZ SKOPLJA: U narednim danima potpisujemo DVA važna protokola

Lider Srbije učestvuje na važnom samitu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas susretu „Zapadni Balkan i EU“ i sastanku lidera o Planu rasta za Zapadni Balkan u u Republici Severnoj Makedoniji.

Obraćanje Vučića

– Pre svega da pozdravim braću Makedonce, da se zahvalim na gostoprimstvu. Razgovarali samo sa evropskim i američkim predstavnicima oko plana rasta – jedna je zajednično evropsko tržište – rekao je Vučić i dodao:

-Sastanci koje smo imali sinoć važni su za čitav region, razgrazovarali smo o dve važne stvari – učešće u zajedničkom evropskom tržištu i zelene linije za naše kamione da mogu slobodno da prolaze preko granice EU, da snažimo našu trgovinu i našu industriju.

– U narednim danima ćemo potpisati dva važna protokola za funkcionisanje slobodnom pristupu radne snage – rekao je Vučić.

Planirane aktivnosti

Panel diskusija lidera planiran je za 9.40, a Plenarni sastanak lidera sa predstavnicima Međunarodnih organizacija za 11 sati. Pres konferencija lidera Zapadnog Balkana zakazana je za 12 i 15.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je večeri koju je priredio premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski, uoči današnjeg sastanka lidera Zapadnog Balkana i EU u Skoplju.

– Pred sutrašnji sastanak lidera Zapadnog Balkana i EU na večeri u vinariji Kamnik. Hvala našem domaćinu Dimitaru Kovačevskom na gostoprimstvu! – napisao je Vučić u nedelju veče na instagram nalogu “buducnostsrbijeav“.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter