Izvor: Tanjug
16.05.2022 u 22:37
0

ZAPADNI BALKAN HITNO U EU? Borelj pozvao na otvaranje pristupnih pregovora sa Albanijom i S. Makedonijom: „Ovakva situacija je poklon Rusiji!“

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj pozvao je na hitan početak pregovora za pristupanje Severne Makedonije i Albanije Evropskoj uniji.

„Postoji potreba za pomirenjem na Zapadnom Balkanu. I postoji jasan stav da odmah treba da počnemo pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom, to naglašavam“, rekao je Borelj na konferenciji za novinare.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je dodao da je to njegovo lično mišljenje kao visokog predstavnika za spoljnu i bezbednosnu politiku.

Borelj je pozvao Bugarsku da odustane od veta na početak pregovora Severne Makedonije do kraja francuskog predsedavanja koje ističe krajem juna i upozorio da bi u protivnom moglo doći do krize u odnosima EU i regiona Zapadnog Balkana.

NESLOGA U HRVATSKOM DRŽAVNOM VRHU Plenković i Milanović nastavili prepucavanje po medijima, premijer optužio predsednika za zloupotrebu Hrvata u BiH!

„Ova situacija ne šteti samo njima, nego i nama, to je poklon Rusiji“, rekao je Borelj.

„Ako se to ne desi, moram priznati da će doći do ozbiljne krize u našim odnosima sa Zapadnim Balkanom. Zbog toga ćemo učiniti sve što je moguće, izvršićemo sve moguće pritiske na obe strane da se postigne dogovor“, rekao je Borelj.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter