Izvor: Kurir
05.12.2023 u 22:20
0

BIVŠI FINKCIONER MUPA O UBICI DEVOJČICE:Osumnjičeni je manipulant koji je ušao u političke strukture, UČITEČJICA OTKRILA VANJINE REČI O OCU

O ovom tragično slučaju govorili su Dejan Radenković, bivši funkcioner MUP-a, Ljubiša Božić, sudski veštak i Rajko Nedić, piše Kurir

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) 3. decembra privelo pet osumnjičenika, trojica su priznala krivicu. Prema svedočenju, žrtva iz Velesa bila je u dužničkom odnosu s jednim od osumnjičenih. Bio mu je komšija i dugovao mu je 500 eura, pa je izabran kao žrtva da bi njegov automobil ‘citroen’ bio upotrebljen za otmicu Vanje Đorčevske koja se kasnije dogodila.

 

Prema izjavama osumnjičenih, nakon što su ubili Žežovskog, oni su ga zakopali u blizini Velesa, a prema njihovim svjedočenjima, njegovo telo je pronađeno 3. decembra.

Prema dosadašnjim saznanjima, u oba slučaja radi se o istom ubici. Neki od osumnjičenih su stražarili, neki svedočili ubistvima, ali samo je jedan bio izvršilac. Glavni osumnjičeni je sa svojim advokatom pobegao u Beograd, pa onda u Bugarsku, neki navodi govore da je u Turskoj

Gledano ovako po hronologiji dešavanja u prvi plan dolazi činjenica da je ona za vrlo kratko vreme nakon što je oteta i ubijena. Priča se da nema tragova seksualnog uznemiravanja, ali to se ne vidi. Mislim da nije u pitanju koristoljublje već da je nekome htelo da se naudi – rekao je Božić i dodao:

– Pošto je po ovim informacijama ubica bio dostupan čitava tri dana, ispada da je za ta tri dana izgubljeno mnogo vremena. Napravljen je interval odmicanja od čitavog događaja koji će mu koristiti da otkloni tragove. Ja verujem da će on u nekom trenutku biti isporučen makedonskim vlastima. Ako se pročitaju izjave zvaničnika iz Skoplja ona su krajnje kontradiktorne. Čisto sumnjam da će neko za 500 evra da ubije nekoga.

Nedić je konstatovao da iako se godinama bavi novinarstvom i uređuje Crnu hroniku nije naišao na ovako neobičan sluča

– Moram da priznam da se mnogo godina bavim novinarstvom i još se nije desio slučaj sa ovako dva nepovezana događaja. Sve je to dovelo do iznenađenja. Velika je konfuzija i ima puno nelogičnosti. Tu je i taj sporni automobil koji se vozika pored sigurnosnih kamera – kaže Nedić i dodaje:

Sve nas dovodi do političke konotacije. Bilo je zasedanje OEBS-a u Skoplju. Pokušali smo da uzmemo izjavu od zvaničnika, a svi su bili zauzeti po kancelarijama. Naviru podaci o osumnjičenom koji su takođe čudni jer se ispostavlja da je on manipulant koji je ušao u medijske i političke strukture. Radio je u medijima i bavio se mutnim radnjama.

O ovom tragično slučaju govorili su Dejan Radenković, bivši funkcioner MUP-a, Ljubiša Božić, sudski veštak i Rajko Nedić.

Svakako se radi o stravičnom zločinu. Teško je pričati o motivu jer se neke kockice još nisu složile. Sve vreme se govori o tome da je po sredi koristoljublje. Da je motiv novac koji je majka pokojne Vanje dobila prodajom stana, ali mi nemamo jasno definisano da li je došlo do kontakta između osumnjičenih i roditelja. Ukoliko nije bilo potraživanja novca ne možemo govoriti o koristoljublju – rekao je Radenović.

Božić smatra da je motiv koristoljublja doveden u pitanje samom činjenicom da je devojčica ubijena dva sata nakon što je oteta.

Post na fejsbuku je objavljen kada je devojčica nestala i dok je još potraga trajala, a učiteljica je objasnila da su deca imala zadatak da pišu o osobi kojoj su bili najzahvalniji. Kako je učiteljica navela Vanja je navodno pisala da je najzahvalnija svom ocu.

– Vanja je ljubazno i empatično dete,nikada nikog nije povredila čak ni onda kada je bila ljuta. Radili smo društveni eksperiment za Dan zahvalnosti, deo zadatka je bio da učenici pišu o osobi kojoj su bili najzahvalniji. Napisala je pismo svom ocu.

Veliki deo dece u tom odeljenju je takav, ima kome da se poveri i ko da joj ponudi stvarnu pomoć… – stoji u statusu Vanjine učiteljice koja je objavljena pre pet dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter