Izvor: Alo.rs
05.09.2023 u 17:03
0

„CEPANJE STRANKE JE U TOKU“: Da li je kraj Spajića neizbežan?

Milan Knežević, predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore“, poručio je da „proces formiranja vlade mandatara Milojka Spajića u ovom trenutku više podsjeća na antidramu ’Čekajući Godoa’ nego na realizaciju izborne volje građana od 11. juna“.

Spajićeva potreba da istovremeno pregovara sa svima i da svima nudi isto u potpunosti anulira izborne rezultate. Još ako tome dodamo pritisak jednog broja ambasadora, postavlja se pitanje da li su u Crnoj Gori ubuduće potrebni izbori ako se odluke donose isključivo na štetu njenih građana. Zato smatram da Spajić u ovom trenutku ima najveću odgovornost da pregovore vrati na početak, ili da vrati mandat predsedniku države Jakovu Milatoviću, kako bi neko pokušao da formira vladu. Ukoliko je i ovo nemoguće, onda po mom mišljenju treba izabrati tehničku vladu koja će organizovati nove izbore – smatra Knežević, ocenjujući da oni koji su najviše profitirali od 30. avgusta 2020. ovakvim formiranjem vlade čine sve da od tog datuma ostane samo opušak.

VIŠE IM JE DOSTA: U toku potpisivanje peticije za oduzimanje mandata Milojku Spajiću

On je ocenio da Spajićev PES već duže vreme ne funkcioniše kao jedinstven politički subjekt.

– Činjenica da Milatović i Spajić mesecima nemaju nikakvu komunikaciju, i da se Milatović protivi Spajićevoj nameri da vrati DPS u vladu preko njegovih dokazanih satelita, dovoljno govori da je cepanje ove stranke u toku. Većina stranka koje sad Spajić želi u svojoj vladi aktivno i javno je podržala Đukanovića. Glasale su i za Zakon o slobodi veroispovesti kojim je bila oduzeta imovina SPC. I sad Spajić sumnja u našu iskrenost, a ne sumnja u iskrenost onih koji su sve vreme bili protiv njega, a koji su čak i srušili vladu u kojoj su on i Milatović bili ministri – izjavio je Knežević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter