Izvor:
11.01.2019 u 20:33
0

ČESTITKA MAKEDONSKE VLADE: Makedonski jezik će biti međunarodno priznat, a himna i zastava ostaju iste i zaštićene!

Građani Republike Makedonije, preko predstavnika u Sobranju, večeras su, prihvatanjem ustavnih izmena, napisali novo, istorijsko poglavlje naše državnosti, saopštila je makedonska vlada nakon izglasavanja ustavnih izmena kojim se potvrđuje novo ime države Republika Severna Makedonija.

"Ovo je čin koji govori o državničkoj odgovornosti i snažnom patriotizmu zato što omogućava sprovođenje dva najvažnija državna interesa, a to su učlanjenje u NATO i EU. Poslanici, imajući u vidu interese građana, glasali su za sporazum koji omogućava međunarodno integrisanje i priznanje naše države kao suverene države, sa celovitim potvrđivanjem identitetskih posebnosti Makedonaca i svih građana koji žive u njoj", ističe se u saopštenju.

Vlada u Skoplju ukazuje da je ostvarivanje ovih benefita proizašlo preko "preciziranje imena naše države sa geografskom odrednicom – Republika Severna Makedonija".

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter