Izvor: Tanjug
27.05.2020 u 18:53
0

CRNOGORSKE VLASTI SE PERU: Naša odluka nije politička, u pitanju je javno zdravlje!

Premijer Duško Marković je, posle odluke Direktorata civilnog saobraćaja Srbije da zabrani sletanje aviona Montenegro erlajnza na aerodrom „Nikola Tesla“, saopštio da je to odluka zvaničnog Beograda, koju će Crna Gora poštovati.

Marković je negirao da je odluka Crne Gore o otvaranju granice, iz koje je izostavljena Srbija, politička.

Ona je doneta, tvrdi, na osnovu epidemiološkog standarda koji utvrđuju crnogorske zdravstvene vlasti i, kako kaže, nema nikakve skrivene agende.

Crna Gora, naveo je, prati situaciju u Srbiji i tvrdi da će srpski državljani biti dobrodošli, kada se zdravstena situacija u zemlji poboljša.

PROČITAJTE I OVO

MESEC DANA PRATILI ZVICERA, ISPALILI PET HITACA Otkriveno sve o napadu na vođu kavčana (VIDEO)

EKSKLUZIVNI SNIMCI Još novih detalja o ubistvu vođe kavačkog klana u Ukrajini! (VIDEO)

CG PARLEMENT: „Ljubav“ prema državi košta 20 evra! 15 za gorivo i pet za točeno pivo! Logično je da se posle pobiju! (VIDEO)

PRESEK KORONA VIRUSA U SRBIJI Jedna osoba preminula, 48 novozaraženih

„Njihova odluka je obustave letove MA na srpske aerodrome. Poštujemo, samostalna nezavisna odluka Vlade Srbije, videćemo šta stoji iza toga, koliko će trajati, kaže Marković i dodaje da se u Crnoj Gori nisu ljutili i kada je Srbija, kako kaže, prva zatvorila granicu prema Crnoj Gori, zabranila izvoz medicnske opreme, pšenice.

Zbog toga, kaže, što smo tumačili kao racionalne i celishodne odluke u interesu njenih građana.

„Nema ljutnje kada je u pitanju nacionalno zdravlje, nema agende, u Crnoj Gori nema politike“, poručio je premijer.

OVO MORATE ZNATI

ČEDA OŠTRO DEMANTUJE OPTUŽBE DA JE SARAĐIVAO SA MAFIJOM: „Nisam umešan u Đinđićev atentat, to su besmislice“! (VIDEO)

GRAĐANI OD 30. MAJA MOGU DA SE KREĆU BEZ MASKE: Konačno prava sloboda! (FOTO)

EKSKLUZIVNO U SREDU OD 22 ČASA! NIKADA ISPRIČANA ŽIVOTNA PRIČA IVICE DAČIĆA U „GLAMUR SPECIJALU“! (VIDEO)

Dodao je su crnogorske granice otvorene prema, kako je rekao, pravilima te države za državljanje zemalja koje ispunjavaju epidemiološke uslove i da prate informacije o stanju u Srbij na osnovu informacija koje daju, kako kaže, njene zdravstvene vlasti, a da jučerašnje govore o 40.900 aktivno zaraženih građana Srbije, što je 72 na 100.000 stanovnika.

„Mi pratimo po onome što saopštavaju zdravstvene vlasti Srbije, da se Srbija uspešno nosi sa epidemijom i nadamo se da će se to desiti brže nego što standardi govore, a u tom trenutku Crna Gora će biti otvorena i za srpske državljane, oni su dobrodošli“, kazao je Marković, preneo je portal RTCG.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter