Izvor: Happy BSC Portal/Tanjug
20.11.2023 u 21:41
0

CVIJANOVIĆ: „Sloboda je skupa, ali Republika Srpska mora da se čuva“

Srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas da je sloboda veoma skupa, ali da Republika Srpska mora da se čuva.

Ona je to rekla nakon posete Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnoj Ilidži i spomen crkvi u kojoj su upisana imena 2.793 borca koja su dala živote za Srpsku, prenosi RTRS.

– Upravo je ta sloboda koju danas uživamo nešto zbog čega možemo da zahvalimo i ovim ljudima ovdje koji su dali živote, ali i mnogim drugim širom Republike Srpske, koji su isto tako bili na braniku otadžbine, želeći da budućim generacijama podare miran život, slobodu u kojoj treba uživati – rekla je Cvijanovićeva.

ŽELJKA CVIJANOVIĆ O AUTO-PUTU KAO SIMBOLU NACIONALNOG JEDINSTVA: "Gradeći puteve izgrađujemo mostove saradnje i dobre odnose sa svima u regiji"
Tanjug/strahinja acimovic

Ona je navela da je to mesto podsetnik na sve žrtve koje je podnelo Istočno Sarajevo tokom rata, štiteći Republiku Srpsku i pravo srpskog naroda da živi svoj na svome, u slobodi, i da na taj način odgaja buduće generacije.

– Svesna sam i da, kad pogledate ovako nešto i podsetite se svega, onda duboko razumemo potrebu da svi koji danas obavljaju bilo koju funkciju, ali isto tako i svi građani, moraju da razumeju da ono što se tako teško branilo – delovima tela, stradanjem porodica i što je krvlju odbranjeno, da je to nešto što se ne sme gubiti u slobodi – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da je to veliki zavet za sve i da treba da bude glavni orijentir političkog rada svakoga, bez obzira na kom nivou vlasti se nalazio.

– Uvek mora da postoji svest o tome da je Republika Srpska najvažnija, da je ona okvir za naše živote. Svi smo mi lokalpatriote, svi volimo da se razvijaju naše opštine, gradovi, ali ono što je dominatno jeste da smo mi patriote Republike Srpske i da znamo koliko je ona važna za svaku našu lokalnu zajednicu. Zbog toga sam i ponosna kada dođem ovde u Istočno Sarajevo i kad se setim kako je to izgledalo pre nekih 15-ak godina ili više. Znam koliko je napora bilo – rekla je Cvijanovićeva.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je sloboda za srpski narod svetinja, dodavši da nema slobode bez Republike Srpske.

– Dovoljno je da uđete u jedan ovakav hram i da vidite 2.793 imena ljudi koji nisu bili pripadnici nijedne političke opcije, nego pripadnici srpskog naroda, koji su dali ono najsvetije za Republiku Srpsku – rekao je Višković.

On je srpski narod pozvao na sabornost, jedinstvo i na zavet poginulim srpskim borcima i naglasio da svi treba da se ponašaju kao što su se oni ponašali devedesetih godina prošlog veka.

BACALI AMANDMANE, RAZBILI MONITOR: Haos u parlamentu Severne Makedonije! (VIDEO)

Prema njegovim riječima, srpska vojska nikada nije bila osvajačka, već je uvek štitila samo svoje.

– Mi ne želimo zlo našim komšijama u federalnom Sarajevu, već im želimo isto što i sebi. Mi samo želimo da budemo uvaženi, poštovani i da o budućnosti BiH odlučujemo zajedno jer o tome ne može odlučivati neki stranac koji ne zna bolje od nas šta je to važno i šta mi to treba da radimo u BiH – rekao je Višković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter