Izvor:
21.02.2017 u 21:46
0

ĐUKANOVIĆ OPET NAPAO PUTINA: Rusija? Njihov jedini interes ovde je da se igraju s nama!

Predsednik vladajuće Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Ðukanović izjavio je da bi baš voleo da zna kako Rusija vidi alternativu zaadnog Balkana, te dodao da misllii da je reč samo o poigravanju zvanične Mosve sa državama regiona koje su kao i mnogo puta do sada bile samo moneta za potkusurivanje.

Ne misli, kazao je, da Rusija ima dublje i dalje interese od toga.

"A voleo bih kada bih ih prepoznao da nas, makar, zaintrigiraju kako oni vide alternative zapadnog Balkana. Mislim da je reč samo o poigravanju sa zapadnim Balkanom kao mnogo puta u istoriji, gde je naš region bio moneta za potkusurivanje", rekao je Ðukanović sinoć u Nikšiću na predizbornom skupu sa mladima DPS-a.

Ponovio je da se 16. oktobra prošle godine, na dan vanrednih parlamentarnih izbora u toj državi, dogodio pokušaj svrgavanja aktuelne državne vlasti na bilo koji način, pa i krvoprolićem.

Postojao je pokušaj da se krvoprolićem i državnim udarom instalira nova marionetska vlast koja bi samo služila interesima Moskve, koja želi da tako pošalje poruku Evropi I NATO-u da se ne može širiti po Balkanu, bez njihove saglasnosti, rekao je Ðukanović sinoć u Nikšiću na predizbornom skupu sa mladima DPS-a.

Bivši premijer je upozorio da ni Crna Gora, ni susedne države ne treba da dozvole novu manipulaciju, "jer smo dovoljno zaostali i zbog toga moramo ceniti sebe i svoju budućnost i ne dozvoliti nikome da nama upravlja".

Ðukanović je, kako je prenel agencija Mina, ocenio da je to tada bila ta "prljava igra" , te da se terorističkim aktom Crna Gora mimo svoje volje pokušala odvratiti od svog evropskog i evroatlantskog puta.

"Uspeli smo i to da suzbijemo, ali poslušnici te politike su nastavili da bojkotom crnogorskih institucija pokušaju da ostave utisak neredovnog stanja u državi, koja ne može navodno da funkcioniše bez njih. A, oni će za to vreme da izvan institucija ucenjuju da obnavljamo izbore sve dok oni ne bi na njima pobedili, što nam ne pada na pamet", kazao je lider DPS.
http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/milo-djukanovic-01.jpg?m=1466922644

Primetio je da se takve aktivnosti opozicije nastavljaju i na izborima koji predstoje u Nikšiću i kroz razne akcije koje se vode iz inostranih centara sa namerom da se, kako je rekao, nagrize konzistentnost vladajuće koalicije, poput onih prema Bošnjačkoj stranci u Crnoj Gori, ali im je sve to bezuspešno.

"Nikšićki izbori su produžetak bitke vođene 16.oktobra i naša pobeda te noći ne znači da je rat prestao, već se nastavlja, kao i naša odlučnost da upravljamo svojom budućnošću", rekao je Ðukanović.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/putin-01.jpg?m=1465325744
Govoreći zašto Crna Gora želi da uđe u EU, Ðukanović je obrazložio da je cilj obezbeđenje kvaliteta života države i građana u EU I NATO alijansi.

"Crnu Goru već smatram 29 članicom NATO-a, a kada to postanemo sigurno je da smo, makar, dve trećine puta ka EU već savladali. Statistički smo savladali i više od toga, jer smo otvorili 26 od 33 pregovaračka poglavlja, a suština tih pregovora je da obezbedimo implementaciju evropskih standarda u crnogorskom društvu”, kazao je Ðukanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter