Izvor: BSC HAPPY/RT BALKAN
22.07.2023 u 21:43
2

DODIK PORUČIO BOSANSKOM MINISTRU: Batali kafanske tuče i počni da čitaš i da se informišeš

Dodik je pozvao ministra odbrane BiH da se urazumi i počne da radi u skladu sa Ustavom i Dejtonskim mirovnim sporazumom

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da bi ministar odbrane BiH Zukan Helez „konačno trebalo da počne da čita i da se informiše, pa onda da izlazi u javnost sa svojim stavovima koji su za sada ratnohuškački“.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Heleza da predsednici RS i Srbije „treba da se urazume“ i da se ponašaju i rade u skladu sa Ustavom, i da se prema BiH odnose kao prema suverenoj zemlji, Dodik je rekao da će vrlo rado uputiti Heleza da pročita Sporazum o specijalnim paralelnim vezama između Srpske i Srbije koji je potpisan i sačinjen, na osnovu prava iz Dejtonskog sporazuma, 2006. godine u Banjaluci.

„Mislio sam da je Helez bar malo načitan, ali izgleda da sam se prevario. Očigledno da njegov ratnički neoprimitivizam još nije usahnuo dok forsira ratnohuškačku demagogiju namenjenju svom biračkom telu i kafanske tuče od kojih očigledno ne stiže da čita. A ne bi mu škodilo, naprotiv“, istakao je Dodik.

DODIK SE NE PLAŠI SMENE: „Neka probaju. Čak bih to voleo.“

On je pozvao Heleza da se urazumi i počne da radi u skladu sa Ustavom i Dejtonskim mirovnim sporazum, i da prestane da prisvaja BiH, jer je ona državna zajednica sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda, a ne unitarna muslimanska zemlja. Ukoliko se ne urazumi, naglasio je Dodik, moramo onda konstatovati da će se opasni virus političkog ekstremizma koji je zahvatio Heleza teško izlečiti, ako je to uopšte moguće, jer se „kod njega očigledno budućnost pomera ka ekstremnoj prošlosti“.

„Takođe, ni Oružane snage BiH nisu njegova ‘Patriotska liga’ ili tzv. Armija BiH. U njoj službuju i srpska i hrvatska komponenta. Znam da mu to teško pada, ali činjenice su na strani onih koji žele dejtonsku BiH, a ne BiH Heleza, reisa Kavazovića, Bakira Izetbegovića i inih kojima je u glavi ‘Zelena transverzala i babo Alija’, i njegova Handžar divizija“, poručio je Dodik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “DODIK PORUČIO BOSANSKOM MINISTRU: Batali kafanske tuče i počni da čitaš i da se informišeš”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter