Izvor: RT
13.08.2023 u 08:26
2

„DODIK ME JE POZVAO… ŠMIT JE KOLONIJALNI UPRAVNIK“: MILANOVIĆ BRANI DODIKA, ponvo ŽARI i PALI izjavama – evo o čemu su PRIČALI (VIDEO)

Zoran Milanović kaže da je Kristijan Šmit "penzionisani nemački političar koji je iza sebe ostavio nebitan trag"

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović, rekao je da visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH (koga u RS ne priznaju) Kristijan Šmit koristi svoja ovlašćenja kako bi zaštitio sebe.


 – Kad tim istim ovlašćenjima treba da zaštiti prava jednog naroda u toj zemlji onda – baš nema vremena – poručio je Milanović komentarišući optužnicu protiv Milorada Dodika. 

KAKO JE RUSIJA UNIŠTILA MIT O „STORM ŠEDOUV“ PROJEKTILIMA: RUSKI „PANCIR“ OBARA BRITANSKE RAKETE kao GLINENE GOLUBOVE (VIDEO)

Podsetio je i da Kristijan Šmit menja zakone kako hoće i upitao gde je bio pre godinu dana kad je bonskim ovlašćenjima mogao da promeni izborni zakon BiH bez kršenja dejtonskog Ustava i spreči da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsedništva.

On je ocenio da je visoki predstavnik, da bi zaštitio svoju reputaciju, promenio krivični zakon prema kojem je ono što je Dodik uradio krivično delo.

 – To se zove kolonijalna uprava i to uništava tu zemlju – kazao je Milanović novinarima, prenosi Hina.

„RATOVI ZVEZDA“ – MOSKVA I VAŠINGTON U OKRŠAJU ZA MESEC: RUSI ZAPOČELI NASELJAVANJE, AMERIKANCI SPREMAJU INVAZIJU (VIDEO)

Milanović je za Šmita rekao da je „penzionisani nemački političar koji je iza sebe ostavio nebitan trag, da ga je neko instalirao za kolonijalnog upravnika u BiH“, da nema mandat Saveta bezbednosti UN i da iza njegovih poteza stoje „neke ambasade u toj zemlji“, apostrofirajući američku.

Milanović je dodao da ga je Dodik u petak pozvao da mu javi za optužnicu.

 – Je li to način smirivanja situacije u BiH, deeskalacije – upitao je Milanović dodajući da će „nastaviti da poziva sve faktore ovog prostora Hrvate, Srbe, Bošnjake da razgovaraju bez tih kolonijalnih upravitelja“.

BONUS VIDEO:

@n1_croatia Zoran Milanović o Kosovu #n1info #n1croatia #fyp #hrvatska #croatia #fypシ #zoranmilanovic ♬ original sound – N1 Croatia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “„DODIK ME JE POZVAO… ŠMIT JE KOLONIJALNI UPRAVNIK“: MILANOVIĆ BRANI DODIKA, ponvo ŽARI i PALI izjavama – evo o čemu su PRIČALI (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter