Izvor: RTCG
22.08.2023 u 08:38
0

DRAMA U ULCINJU: U poslednji čas spaseno dete (4), struje ga odvukle 3 kilometra od obale

Četvorogodišnje dete spaseno je juče na Velikoj plaži, nakon što su ga talasi i jake struje odvukli oko tri kilometra od obale, saopštio je načelnik službe traganja i spasavanja u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) Žarko Lukšić.

Kako je naveo, u 9.35 časova je dežurni spasilac Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Edis Sijarić dobio informaciju sa Velike plaža Ulcinj, da je jak istočni vetar odvukao na pučinu blizu Krša od Đerana četvorogodišnje dete, koje je bilo na gumenom dušeku.

Plivači su pokušali da dođu do deteta, ali su ih jake morske struje sprečile u tome, jer se dete na dušeku udaljilo od obale oko tri kilometra, ka Adi Bojani.

Kako je za crnogorske medije kazao Lukšić, hitnom upotrebom specijalnog spasilačkog skutera UPSUL, Sijarić je za samo nekoliko minuta došao do deteta i evakuisao ga, uz asistenciju Enesa Skenderovića koji je krajnjim snagama uspeo da dopliva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter