Izvor:
28.04.2017 u 16:48
0

DŽEVAD GALIJAŠEVIĆ ZA HAPPYTV.RS: Hrvati u ime NATO-a žele da zapale Balkan i Makedoniju!

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević, komentarisao je za happytv.rs haos koji se dešava u Makedoniji, kao i ulogu Hrvatske u svemu tome.

Na pitanje otkud Hrvati u svom haosu koji se dešava u Makedoniji, Dževad je odgovorio:

Teško je poverovati u ikonografiju i fotografije, obeležja koja vidimo u sukobima ovakve vrste, ima puno toga konspirativnog što se radi ovde. "Velika Albanija" se ne stvara samo rečima, niti se Makedonija pokušava federalizovati samo rečima. Jasno je da pojedina lica sa hrvatskim obeležjima tuku poslanike. Jansa je informacija da hrvatske tajne službe jesu prisutne i na Kosovu i u Makedoniji. Tu informaciju treba proveriti, treba proveriti identitete tih lica, proveriti šta bi Hrvatska uopšte radila na ovoj strani. Hrvatska podržava Albance, ona sledi politiku NATO pakta. NATO podržava ova dešavanja, evropa ne vidi koliku tu ugrožava samu sebe. Za ovaj tretman Makedonije puno je negativno zaslužena i Grčka. Videli smo da se Makedonskom narodu oduzima legitimitet predstavljanja i ustavotvornosti u svojoj državi, upravo igrama oko imena same države. Albanci nikada ne govore o Makedoncima nego o Slovenima. Jasno je da iza ovoga ne stoje male zemlje niti male politike. Ovu krizu su želele zapadne vlade. Prvi predsednik Makedonije Kiril Gligorov je u atentatu jedva ostao živ, ostao bez oka. Kada sve to pogledamo, vidimo da je Makedonija u raljama te zapadne politike i zapadnih projekcija, dok su Albanci znali da predstave svoju poziciju. Ono što je suludo je da Rusija nema nikakav uticaj u tom delu Balkana.

Da li je taj haos organizovao general Čeku?

Može biti bilo ko. Oni su bili sa nezadovoljnom masom. Ta masa očigledno nije u potpunosti kordinisana od vladajuće partije. Nije slučajno da su nosili baš te majice, nije slučajno ni da je proglašenje izbora predsednika skupštine krenulo u momentu dok je predsednik najveće političke partije Gruevski bio u Beču. Nismo videli ni jednog njegovog predstavnika. Mogerini, Han i svi su požurili da čestitaju na izboru predsednika skupštine Makedonije, iako je taj izbor potpuno neregularan i neligitiman – rekao je Dževad.

Koji je interes Hrvata da učestvuju u svemu ovome?

To je interes NATO-a. Hrvatska je pijun, poltron, izvršilac NATO politike. Hrvatska je mala zemlja sa svojim problemima, ali ima jake obaveštajne ekspoziture, i snažno učestvuje u prikupljanju informacija za zapadne obaveštajne agencije u ovom delu Balkana. Interes je da budu aktivno prisutni i da aktivno deluju. Interes je da budu korisni za NATO. Naravno da imaju interese, ali to su pre svega interesi NATO-a, EU i interesi velikih zapadnih sila – završio je Galijašević.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter