Izvor:
25.09.2016 u 12:47
0

EKSPLOZIJA U BUDIMPEŠTI: Povređene dve osobe, „krivac“ – neispravne instalacije!

Dve osobe su povređene u eksploziji koja se sinoć dogodila u jednoj zgradi u centru Budimpešte. Policija je okružila mesto eksplozije u centru mađarske prestonice u blizini muzičke akademije Franc List, prenosi AP. Uzrok eksplozije bio je kvar na gasnim instalacijama, saopštila policija, prenosi RTS.

Kako se navodi, brojne policijske snage, ekipe hitne pomoci i vatrogasci preplavili su mesto na kojem su neispravne gasne instalacije u subotu uveče dovele do ekplozije u kojoj su povredene dve osobe. Kako su javili lokalni mediji, instalacije su eksplodirale na cetvrtom spratu zgrade koja se nalazi u centru madarske prestonice, navodeci da su povređeni odmah prebačeni u bolnicu. Nepunih sat i po posle eksplozije, policija je saopštila da su nesreću izazvale neispravne instalacije za gas. Iz predostrožnosti, policija je blokirala centar Budimpešte.

Kako prenosi "Blic", prema još nepotvrdenim informacijama žrtve su policajci koji su hitno prevezeni u bolnicu. Taj list prenosi da se eksplozija dogodila u prizemnoj prodavnici, koju vatrogasci pretražuju i cini se kao da je vatra ugašena, a postoje sumnje da je prasak izazvao gas. Beogradanin N. R.koji poslom boravi u Budimpešti ispricao je za "Blic" da se nekoliko trenutaka nakon eksplozije zadesio na licu mesta.

Policija je svuda. Ljudi su se baš uplašili, jer niko ne zna šta se dogodilo. Ima povređenih kako smo čuli, ali svi čekamo da čujemo šta je uzrok eksplozije – rekao je on.

Tanjug
Foto: Twitter/metesohtaoglu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter