Izvor:
25.12.2017 u 21:08
0

HARADINAJEV ZAMENIK: Prve optužnice na Kosovu za Božić!

Zamenik kosovskog premijera i ministar za zajednicu i povratak Dalibor Jevtić izjavio je, povodom inicijative za ukidanje Specijalnog suda za ratne zločine, da se „po skupštini priča da je razlog svemu tome podizanje prvih optužnica već na Božić“.

Do zahteva za vanrednu skupštinsku sednicu za koju nije bilo kvoruma došlo je nakon što je peticija s više od 15.000 potpisa u organizaciji ratnih veterana OVK predata parlamentu uz zahtev da se proces formiranja suda koji je već formiran vrati na početak ili da se izvrše zakonske izmene da bi se za ratne zločine sudilo i ostalima, a ne samo Albancima.

– Atmosfera u kosovskoj skupštini bila je napeta, a pokrenuta inicijativa iznenadila je čak i pripadnike pokreta Samoopredeljenje. Kako se priča po skupštini, jeste podizanje prvih optužnica već na Božić, pa se žurilo da se zakon stavi van snage s prostom većinom, jer je nemoguće staviti ga van snage bez dvotrećinske većine – rekao je Jevtić.

Izvor: Kurir
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter