Izvor:
01.12.2023 u 08:57
0

I HRVATSKI POLJOPRIVREDNICI NEZADOVOLJNI: Štab će odlučiti o nastavku protesta

U štabu za odbranu hrvatskog sela bilo je nesuglasica oko toga da li treba da učestvuju na sastanku, pošto je ministar odbio da dođe u Slavoniju, ali su na kraju odlučili da odu u Zagreb.

CEO BALKAN TRAGA ZA VANJOM: Mama Zorica otkrila da li je primetila nešto čudno na dan njenog nestanka

Sastanak u Ministarstvu poljoprivrede nije rezultirao dogovorom suprotstavljenih strana u slučaju afričke svinjske kuge. Tomislav Pokrovac iz Stožera za odbranu hrvatskog sela rekao je nakon sastanka da su demonstranti i dalje nezadovoljni, ali da će Stožer sam donijeti odluku o nastavku protesta nakon što im u Slavoniji budu saopćeni svi detalji sastanka.

Znao sam da će se ovako završiti, to je za mene kokošinjac. Na kraju sastanka počeli su da nam se smeju i vređaju, to nije u redu. Došli smo sa stavom da nam treba dozvoliti svinje i da zdrave svinje sklonimo da se ne zaraze. Ako neke stvari ne rešite hitno, jednostavno ćemo početi sa problemima. Borićemo se na dva fronta, na putu i ​​u našim OPG-ovima, rekao je Pokrovac, pozivajući ljude na neposlušnost.

Ministarstvo poljoprivrede je saopštilo da će pokušati da pronađe dodatni način podrške za deo proizvođača koji nije obuhvaćen programom nadoknade gubitaka. Potvrdili smo da radimo na tipskim rešenjima za tradicionalne farme, kako za one koji će držati priplodne krave, tako i za one koji će se baviti tovom. Demonstranti koji su došli na skup više puta su isticali da je njihov glavni zahtev da se za sopstvene potrebe omogući klanje na sopstvenim imanjima, što, kako smo rekli, nije bilo moguće odmah, rekla je nakon sastanka ministarka poljoprivrede Marija Vučković i dodala da još uvek rade na tome.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter