Izvor: Tanjug
30.06.2022 u 15:29
0

IDENTIFIKOVANI POSMRTNI OSTATCI 5 SRBA U Hrvatskoj, DNK analizom, potvrđen identitet stradalih tokom oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije!

U Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu, u prisustvu članova porodica, obavljena je identifikacija posmrtnih ostataka pet lica srpske nacionalnosti, stradalih tokom oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije u periodu 1991-1995. godine, na području Hrvatske.

Posmrtni ostaci ekshumirani su u Vinkovcima (1), Selinama (1), Kninu (1), Šibeniku (1) i Petrinji (1), saopštila je danas Komisija za nestala lica Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Posmrtni ostaci ovih pet lica identifikovani su metodom analize DNK i njihova sahrana biće obavljena u skladu sa izraženim željama porodica.

Od početka procesa ekshumacija i identifikacija posmrtnih ostataka, koje su vršene na području Hrvatske, po zajednički utvrđenoj metodologiji, našoj strani je omogućen monitoring, pa je i ovog puta identifikacijama prisustvovao monitorski tim Komisije za nestala lica.

Prema podacima Komisije, kroz ovaj proces, u periodu od 2001. do 2022. godine, iz registrovanih, masovnih grobnica i pojedinačnih grobnih mesta ekshumirani su posmrtni ostaci više od 1.400 žrtava srpske nacionalnosti, stradalih u oružanim sukobima na teritoriji Hrvatske.

MILANOVIĆ IZJAVLJUJE:U dokumentima EU ne piše da Srbija mora da prizna Kosovo

Posmrtni ostaci više od 985 identifikovanih žrtava predati su porodicama radi sahrane.

Ovim je nastavljen proces identifikacija žrtava srpske nacionalnosti, čije porodice žive u Srbiji, što je od posebnog značaja za porodice nestalih lica, koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najbližih, navedeno je u saopštenju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter