Izvor: Tanjug
04.07.2022 u 15:38
0

Izvestilac evropskog parlamenta o francuskom predlogu „Najbolje što Bugarska i Makedonija mogu da postignu!“

Izvestilac Evropskog parlamenta za Severnu Makedoniju, predstavnik bugarske partije DPS Ilhan Kučuk ocenio je danas da je francuski predlog za rešenje bugarsko-makedonskog spora najbolje što te dve zemlje mogu da postignu.

On je u objavi na Tviteru svima u Severnoj Makedoniiji poručio da niko ne može da bude lišen svog identiteta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Želim da kažem svim mojim prijateljima u Severnoj Makedoniji da je francuski predlog najbolje što Bugarska i Makedonija mogu da postignu i želeo bih da vas uverim da u 21. veku niko ne može biti lišen svog identiteta. Najbolji način da se on zaštiti i sačuva je unutar EU gde smo svi jednaki“, napisao je Kučuk.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je prošle nedelje na samitu NATO-a u Madridu da smatra da je pronađeno kompromisno rešenje u vezi sa pregovorima o članstvu Severne Makedonije u Evropskoj uniji (EU) koje će zadovoljiti i Bugarsku.

Bugarski parlament je 24. juna odlučio da se ukine veto na otvaranje pristupnih pregovora sa Sevrenom Makedonijom, podrzavši francuski kompromisni predlog o rešavanuu spora između Sofije i Skoplja.

NESUGLASICE U S. MAKEDONIJI Bez dogovora vlasti i opozicije o francuskom predlogu!

Poslanici su izglasali podršku vladi da ukine veto nakon što su u tekst francuskog predloga unete izmene koje garantuju prava Bugara u Severnoj Makedoniji kroz ustavne promene u toj zemlji i obavezuju Skoplje da održi dobre odnose sa Bugarskom, navodi britanska agencija.

O modifikovanom francuskom predlogu juče je bilo reči na sednici makedonskog Saveta bezbednosti, a premijer Dmitar Kovačevski vodi opsežne konsultacije o tom predlogu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter