Izvor: Tanjug
07.02.2022 u 19:07
0

JAKO NEVREME U DALMACIJI: Pijavica dizala krovove i kontejnere, leteli crepovi!

Dalmaciju je jutros zahvatila jaka kiša, a u severnim delovima padao je grad.

U višim planinama počeo je da pada sneg, a na severnom Jadranu i u severnoj Dalmaciji temperature su od 8 do 12 stepeni. 

Zbog bure biće uvedena ograničenja na putevima, ali i u morskom saobraćaju.

Pijavica kod Benkovca nosila je kontejnere i dizala krovove.

Šire benkovačko područje danas nešto pre podne zahvatilo je jako nevreme.

Najgore je bilo u novom naselju u Miranjama, gde je vetar nosio sve pred sobom. 

Stanovnik Miranja Žarko Čuljak kaže da je pijavica došla s mora i da je gurala kontejnere komunalnog preduzeća, ali i da je oštetila stambene objekte.

-Šteta je ogromna, kod mene i na još petnaestak objekata gde je pijavica naišla. Dizala je krovove i crep -ispričao je za medije stanovnik Miranja.

Povređenih nije bilo, ali je stanovnicima napravljena materijalna šteta.

Vetar je nosio crepove s krovova, oštetio nekoliko vozila, bacao kontejnere, čupao tende, a jednoj porodici su razbijena ulazna vrata.

Između 12:30 i 13 sati jako nevreme zahvatilo je i šire splitsko područje.

-Imala je putanju dugačku nekoliko stotina metara. U jednom trenutku sam videla da se pojavila pijavica koja je tamo gde je prošla čupala grane i stabla. Bilo je strašno, ovako nešto još nisam videla. Srećom kratko je trajalo -kazala je jedna žiteljka Splita za medije. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter