Izvor: Kurir.rs
01.08.2023 u 08:47
0

KRUCIJALNI RAZGOVORI: Jakov Milatović danas sa Demokratama, BS-om i DNP-om

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović danas će se, u okviru konsultacija sa političkim subjektima zastupljenim u skupštini o izboru mandatara za sastav 44. vlade, sastati sa predstavnicima Demokrata, Bošnjačke stranke (BS) i Demokratske narodne partije (DNP).

KONSULTACIJE NA CETINJU: Milatović u ponedeljak sa Spajićem i Živkovićem

Milatović je u ponedeljak razgovarao sa liderom PES-a Milojkom Spajićem, liderom DPS-a Danijelom Živkovićem i liderom ZBCG Andrijom Mandićem.

Redosled sastanaka sa političkim subjektima određen je shodno broju osvojenih mandata u parlamentu, saopšteno je iz kabineta Milatovića.

U toku prvog dana konsultacija Milatović je razgovarao prvo sa predstavnicima Pokreta Evropa Sad (PES), koje je predvodio predsednik PES-a Milojko Spajić, a sastanku su prisustvovali i predstavnici Novske liste i Alternative.

Drugi sastanak Milatović je održao sa Danijelom Živkovićem, vršiocem dužnosti predsednika Demokratske partije socijalista, dok je treći sastanak održan sa liderom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem.

Milatović je na sastancima izrazio interesovanje za stavove sagovornika po pitanju programskih prioriteta buduće vlade, njene strukture, modela i političke podrške za njeno formiranje u Parlamentu Crne Gore.

Posebna pažnja u razgovorima je posvećena pitanju evropskih integracija, vladavine prava, ekonomskog razvoja, spoljne politike i izlaska države iz institucionalne krize, navedeno je u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter