Izvor: Tanjug
01.07.2022 u 17:29
0

JASNA PORUKA EVROPSKIM LIDERIMA Srpski član Predsedništva BIH Milorad Dodik poručuje:“Ako nas terate da biramo imeđu Republike Srpske i Evropske unije biramo Srpsku!“

Centralizacija BiH kroz evropski put BiH neće proći i ako nas terate da biramo između toga da izgubimo Republiku Srpsku da bismo bili u Evropskoj uniji, mi ćemo birati Srpsku, poručio je Milorad Dodik srpski član Predsedništva BiH.

„Želim da potvrdim da je naše političko opredeljenje članstvo i kretanje ka Evropskoj uniji, ali i apel Evropskoj komisiji da sa više pažnje pristupe BiH i da nam daju ipak neke realno sprovodive preporuke koje se mogu ispuniti“, kazao je Dodik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On smatra da je entuzijazam za ulazak BiH u Evropsku uniju značajno splasnuo, prenosi RTRS.

„Evropa je bila nepravedna prema BiH postavljajući uslove za koje je sama smatrala pogotovo Evropska komisija, da je veoma teško ispuniti, pogotovo ovih 14 prioriteta koju su sada postavljeni i tačno se zna da za nekoliko tih prioriteta nema saglasnosti da može da se postigne dogovor“, istakao je Dodik.

MENJAJU SE ULOGE: Dodik kandidat za predsednika RS, Cvijanović za člana Predsedništva BiH

S druge strane, kaže, veoma je pogrešno sto je Evropska komisija počela u okviru tih 14 prioriteta da izdvaja samo one za koje ona ili ljudi iz Sarajeva misle da treba da se realizuju.

„To su oni koji dodatno centralizuju BiH, a ne rešavaju pitanje za koje smo mi zainteresovani, npr. pitanje visokog predstavnika, sudija Ustavnog suda BiH, stranaca koji se više ne bave samo zakonima nego i političkim dokumentima“, naglasio je Dodik.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter