Izvor: VIJESTI.RS
01.09.2023 u 09:10
0

JOŠ NIJE PREMIJER A SVE MU PUCA SPOLJA I IZNUTRA: Protesti na ulicama, Milatović ga otvoreno kritikuje

Milatović indirektno optužio stranačke kolege iz Podgorice da instruiraju dio članstva protiv njega. Šef države rekao da Spajić sastavlja vladu i s onima koji su prepoznati kao nosioci zloupotreba. Na ulicama sinoć građani i funkcioneri ZBCG, traže “odbranu izborne volje”. Blokirali brojne saobraćajnice.

SRAMNO PRAVDANJE: Oglasila se hrvatska književnica koja je uporedila Srbe sa bubama

Dok mandatar i lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić pokušava da sačuva minimalnu većinu neophodnu za formiranje vlade, suočava se sa sve većim problemima u svojoj partiji, a od sinoć i s protestom građana koji traže “odbranu izborne volje”. Predsjednik države i njegov zamjenik Jakov Milatović sinoć je otvoreno kritikovao način na koji Spajić vodi pregovore o formiranju vlade, navodeći da su izostali jasni principi i struktura kako bi ona trebalo da izgleda.

“Čini mi se da se opet krenulo s kraja i da smo kao građani bili svedoci nepristojnog političkog potkusurivanja određenim resorima. Proces formiranja vlade treba da krene od onoga što je izborna volja građana i programa koje bi ta vlada trebalo da ostvari, i naravno strukture vlade koja je optimalna kako bi se došlo do tih programa”, naveo je on, pozivajući se na izvještavanje medija i ponavljajući da nije bio dio tog procesa.

Milatović, koji je 10. avgusta Spajiću dao mandat za sastav vlade, rekao je da je trebalo “na programskim principima pozvati konstituente”.

…”Ovdje mislim i na konstituente koalicije ZBCG, GP URA i sve druge partije, i partije manje brojnih naroda, kako bi se velikom većinom opet ostvarili ciljevi o kojima smo razgovarali, ali ne nauštrb nekih od tih ciljeva. Da ja pravim vladu, pravio bih je na taj način, postavljajući jasne principe koji se tiču konstituenata spoljne politike Crne Gore…”, rekao je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter