Izvor: tanjug
30.10.2021 u 09:45
0

Kočićevo ognjište biće prvi muzej na otvorenom u BiH

Planirano je da rodno mesto velikog književnika Petra Kočića u Stričićima, koje je do sada živelo samo tokom „Kočićevog zbora“, bude prvi muzej na otvorenom u BiH.

Izgradnju tog muzeja na mestu već postojećeg Kočićevog ognjišta realizuje Muzej Republike Srpske (MRS) u saradnji sa Turističkom organizacijom Banjaluke (TOBL). 

PROČITAJTE JOŠ:DRAMA U SARAJEVU: Muškarac skočio sa zgrade!

Muzejski savjetnik i etnolog u Muzeju RS Vladimir Ðukanović izjavio je da će rad na muzeju početi već na proleće sledeće godine, a da su i pre toga predviđene aktivnosti.

-Već nam je u planu izložba o životu i delu Petra Kočića, koju ćemo organizovati u Muzeju RS, kao i monografiju o Zmijanju s kraja 19. i početka 20. veka- rekao je Ðukanović.

PROČITAJTE JOŠ:NESUGLASICE U DRŽAVNOM VRHU HRVATSKE: Plenković- Ovo je puzajući državni udar!

Naveo je da je plan da bude sagrađeno još novih objekata na Kočićevom ognjištu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter