Izvor: Happy BSC Portal/Tanjug
26.11.2023 u 07:19
0

KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG UTAJE POREZA: Oštetili budžet Crne Gore za blizu 300.000 evra

Osumnjičeni su, kako navode iz policije, naneli štetu budžetu Crne Gore u iznosu od 281.042 evra.

Podgorička policija je u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina podnela prijave državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv sedam pravnih lica i osam odgovornih lica u tim pravnim licima, zbog sumnje da su izvršili krivično delo utaja poreza i doprinosa.

Osumnjičeni su, kako navode iz policije, naneli štetu budžetu Crne Gore u iznosu od 281.042 evra, prenosi RTCG.

Krivična prijava je podneta protiv pravnih lica: Okram MNE d.o.o. Pogorica, Izomont MNE d.o.o. Podgorica, Institut za transport d.o.o. Podgorica, Geis MNE d.o.o Podgorica, Hefesta d.o.o Herceg Novi, Ask decor d.o.o Bijelo Polje i JPU Ljubica Popović, kao i protiv odgovornih lica u ovim pravnim licima: M.P. (41), G.Š. (47), R.E. (54), T.N. (46), M.D. (43), V.Š. (61), S.H. (43) i S.L. (60).

ŠTA SE OVO DOGAĐA: Nova eksplozija u Zagrebu, građani u strahu

– Sumnja se da su gore navedena pravna lica bila u poslovnom odnosu sa pravnim licem Okram MNE, a da su odgovorna lica u tim pravnim licima, od 2016. do 2018. godine, u nameri da delimično izbegnu plaćanje poreza, nakon ispostavljanja faktura od strane privrednog društva Okram MNE d.o.o Podgorica, a znajući da usluge za koje su im ispostavljene fakture nisu pružene od strane tog privrednog društva, iste ipak prijavljivali nadležnom poreskom organu – navodi se u saopštenju policije i dodaje da im je potom umanjivana dospela PDV obaveza, kao i poreska osnovica za obračun na dobit pravnih lica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter