Izvor: tanjug
24.06.2021 u 15:55
0

KRIVOKAPIĆ SE ODREKAO SRBIJE! Srbima u Crnoj Gori matica nikada nije bio Beograd

Krivokapić se odrekao Srbije. 

VAŽNO

VUČIĆ SE OBRTIO GRAĐANIMA: Srbija se neće izvinjavati onima koji su svaku priliku koristili da je napadnu!

METEOROLOG TODOROVIĆ UPOZORIO NAROD: Tek nas čeka najgore…

NAJAVLJENA VAŽNA KONFERENCIJA! Zakazana za 29. jun, Vučić saopštio detalje

PALMA U SKUPŠTINI: Poslednjih godina se mnogo više pomaže porodicama, nego što je to bilo ranije!

PREMIJERKA BRNABIĆ ZA HAPPY TV: Evropska Unija nije očekivala da će Srbija ovoliko da napreduje!

– Srbima u Crnoj Gori je matica uvek bila država Crna Gora, a ne i nikada nije ni bio Beograd i to je nesporno – izjavio je danas premijer Zdravko Krivokapić u crnogorskom parlamentu.

Krivokapić je pritom optužio srpske političare da su, kako je kazao, uveli praksu da deo prostora Crne Gore pretvore u večiti sukob.

Jedinu pobedu Crne Gore u svemu tome Krivokapić vidi da ta država mora da bude apsolutno gradjanska država.

Da je, kazao je, Crna Gora bila građanska država ovih podela ne bi bilo. Ove podele su, dodao je, nasledjene i „mi ih kao takve moramo da prihvtimo“.

Krivokapić je to rekao u okviru „premijerskog sata“ odgovarajući na pitanje poslanika Srđana Pavićevića iz kluba „Crno na bijelo“, koji je posebno ukazao na specifikum srpskog roda u Crnoj Gori.

Pavićević je istakao da je taj specifikum Srba na poseban način opevan kroz istoriju i da njima dominira vrsta digniteta, itegriteta i etičkog kodeka.

Pavićević je rekao da specifikum crnogorskih Srba nije svojstven Srbima koji žie na drugim prostorima.

Istakao je da su crnogorski Srbi u godinma najtežih muka znali da se sažale, poklone i izvinu onima sa kojima ne dele iste vrednosti.

– Zbog toga su oni autentični i vi kao premijer treba da pojasnite da je mera srpstva u Crnoj Gori apsolutna i da ne mora da bude uokvirena u okvirima koje su postavili Vučić, Dačić, Vulin i Dodik – naveo je Pavićević.

Krivokapić je rekao da mu je prihvatljiva svaka odluka parlamentarne većine, ali i dalje smatra da je za tranziciju vlasti ekspertska vlada najbolji koncept.

– U trenutku kada sam postao poslanik, odmah su određeni šefovi tražili da poslaničko mesto ustupim drugom – rekao je Krivokapić.

Dodao je da ne može da bude premijer u Vladi u kojoj su svi političari.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter