Izvor: Tanjug
24.07.2022 u 09:39
0

MAKSIMALNI NAPORI DA SE POŽAR NE PROŠIRI NA DEO ZELENGORE: Pripadnici Helikopterskog servisa Srpske delovali i u večernjim satima, požar se drži pod kontrolom

Ekipe Helikopterskog servisa Republike Srpske, Republičke uprave civilne zaštite i zaposleni Nacionalnog parka Sutjeska i jutros rade na gašenju požara u kanjonu reke Hrčavke, izjavio je v.d. dužosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović.

Novitović je za RTRS istakao da su pripadnici Helikopterskog servisa Srpske delovali i u večernjim satima i da se požar drži pod kontrolom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vatrogasci spasili bebu na Zvezdari, ostavljena sama u automobilu ispred šoping centra!

Ulažu se maksimalni napori da ne dođe do proširenja na deo Zelengore i da se spreči ugrožavanje Nacionalnog parka Sutjeska od požara, rekao je Novitović.

On je objasnio da se radi o veoma nepristupačnom terenu.

Sam kanjon reke Hrčavke je toliko nepristupačan da niko nije u mogućnosti da đeluje sa zemlje. Ostaje nam da, ulaganjem maksimalnih napora, pripadnici Helikopterskog servisa drže požar pod kontrolom. Sve resurse koje imamo stavljamo na raspolaganje Nacionalnom parku Sutjeska, naglasio je Novitović.

Govoreći o požaru u Parku prirode Blidinje, kaže da je na tom požarištu izuzetno teška situacija.

„Opožarena površina je velika, preti da ugrozi samostan“, izjavio je Novitović.

On je joŠ jednom apelovao na građane da ne pale vatru na otvorenom.

Niko sa sigurnošću ne može reći da je požar u Nacionalnom parku Sutjeska izazvao ljudski faktor. Ono što znamo jeste da nije u pitanju prirodni faktor, odnosno udar groma, kao što je to bio slučaj na Blidinju. poručio je Novitović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter