Izvor: Tanjug
25.08.2020 u 15:49
0

MAROVIĆ: Crna Gora je nemoguća bez Mitropolije! Đukanović je protiv nje iz IDEOLOŠKIH RAZLOGA!

Svetozar Marović, nekada drugi čovek vladajućeg crnogorskog DPS-a i blizak saradnik aktuelnog predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića, u prvom pojavljivanju „uživo“ nakon što je sa crnogorskim pravosuđem postigao sporazum o priznanju krivice i zbog čega je osuđen na zatvorsku kaznu, izjavio je da „Crna Gora nije moguća bez naroda, bez demokratije i svoje crkve“ te da „nije tačno da Crna Gora nije moguća bez ove vlasti“.

OVO MORATE ZNATI

UDES NA AUTOPUTU: Kod skretanja prema Surčinskom groblju jedna osoba povređena!

VUČIĆ I BRNABIĆEVA SUTRA S DODIKOM I CVIJANOVIĆ: Sastanak na Andrićevom vencu

KORONA NE JENJAVA: Na Sardiniji najveći broj slučajeva od početka pandemije

LONČAR IZJAVIO: KBC Zemun izlazi iz kovid sistema!

Tači predlaže izmenu Ustava za produženje mandata Spec. suda

SPC je, za Marovića, „kanonska crkva“, a Mitropolija crnogorsko-primorska „simbol Crne Gore“.

U uključenju „Instagram-uživo“ kontroverznog crnogorskog biznismena Duška Kneževića, koji je otkrio navodnu aferu „Koverta“ u koju su uključeni predstavnici DPS i koji se, dok ga potražuje Crna Gora zbog navodnih malverzacija na njenoj teritoriji, nalazi u Londonu, Marović je, govoreći o zakonu o slobodi veroispovesti, naveo da je sličan zakon planiran i ranije, ali da je povučen kada su se, kako je rekao, pobunili on i tadašnji predsednik Crne Gore, Filip Vujanović.

Zakon, smatra, treba povući, a zahtevi vlasti u vezi sa zakonom su „neozbiljni i tragični“.

On tvrdi da sukob predsednika Crne Gore Mila Đukanovića sa SPC proističe iz njegove „ideološke pozicije i političkog plana“, jer, kako kaže, Ðukanović smatra da će na taj način „zaokružiti crnogorski identitet i državu“.

U toj interpretaciji, Crna Gora je samo „crnogorska“ i onih građana koji su Crnogorci i glasaju za DPS, smatra Marović.

Marović je podsetio da je mitropolit Amfilohije vodio njega i Mila Đukanovića da dobiju blagoslov od tadašnjeg patrijarha srpskog Pavla i navodeći kako smatra da je Amfilohije imao razumevanja za brojna politička i javna pitanja.

Kako ističe, spreman je da potpiše proglas Zdravka Krivokapića, nosioca opozicione koalicije „Za budućnost Crne Gore“ jer on „pruža ruke pomirenja“.

Inače, Marović se nakon hapšenja 2016. nagodio sa crnogorskim Specijalnim tužilaštvom da „odsluži“ tri godine i deset meseci zatvora, a pristao je i da opštini Budva vrati 1,1 milion evra koliko je tužilaštvo procenilo da je „stavio u džep“ kao i da uplati 100 hiljada evra u humanitarne svrhe.

Kada je pušen iz pritvora nakon nagodbe, Marović se sklonio iz Crne Gore i trenutno se nalazi u Srbiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter