Izvor: Tanjug
22.10.2023 u 07:30
0

MILANOVIĆ ZARATIO I SA GRCIMA: NAVIJAČI DINAMA NEPRAVEDNO PROVELI DVA MESECA U GRČKIM ZATVORIMA

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da slučaj uhapšenih navijača Dinama, koji su već dva meseca u grčkim zatvorima zbog učestvovanja u navijačkim neredima u predgrađu Atine, baca novo svetlo na evropsku pravnu saradnju i saradnju u sprovođenju naloga za hapšenje jer su oni, kako je ocenio, sasvim nepotrebno proveli to vreme u zatvoru.

– Ovakvu situaciju do sada nismo imali i iz nje svi možemo nešto naučiti – rekao je Milanović nakon svečane sednice Gradskog veća povodom Dana grada Samobora. Milanović je rekao da je “dole te navijače neko naoružao – i da je “to huliganska internacionala“

– Oni sarađuju međusobno. Nažalost, čovek je umro, ali sve ovo se moglo rešiti za nedelju dana da se htelo – ocenio je Milanović, preneo je HRT. Milanović je istakao da je istraga pokazala da na dva noža koji su pronađeni u blizini sukoba nije pronađen DNK hrvatskih državljana.

– To je perverzija i pervertirani pristup, primena ratnog prava na nekakvu grupu izgrednika, baraba koji su otišli dole i Grcima je trebalo dva meseca da uporede njihove otiske prstiju koje su uzeli odmah, prilikom fotografisanja u policijskim stanicama, s otiscima prstiju na nožu. Dva meseca im treba za to. Šarlatanski – rekao je Milanović. On je postavio pitanje zašto navijače Dinama Grčka nije pustila u Hrvatsku, ako veruje hrvatskim vlastima i da će postupiti prema nalogu.

– Grčke vlasti su mogle da traže od hrvatskih vlasti da popišu navijače, a zatim su mogle da ih puste i da ih daju na dalju obradu hrvatskim vlastima, odnosno mogle su da traže od Zagreba da ih, nakon što dođu do nekih saznanja, ponovo izruči u Grčku – rekao je Milanović. On je ocenio da su ljudi sasvim nepotrebno dva meseca u zatvoru u Grčkoj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter