Izvor: Tanjug
13.10.2022 u 22:08
0

Milorad Dodik sastao se u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom: Evo o čemu su razgovarali!

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, rekao je da je sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom na sastanku u Budimpešti razgovarao o strateškim, bilateralnim i pitanjima o Evropskoj uniji i kandidatskom statusu BiH.

Dodik je na konferenciji za novinare najavio je da će u ponedeljak biti održan sastanak radne grupe Republike Srpske i Mađarske u vezi sa energetikom, prenela je RTRS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„To je pitanje od velikog značaja za Evropu, pa i za Mađarsku. Razgovarali smo o energetskoj situaciji i onome što bi se u radnom naslovu moglo nazvati „Energetska solidarna zajednica“. To znači da zemlje koje žele da budu deo nje, mogu i treba da svoje energetske raspoložive kapacitete daju na uvid i da se koriste“, objasnio je Dodik.

Istakao da su to problemi koji će morati da se rešavaju i da će od toga zavisiti suverenitet samih država i nacija na ovim prostorima, što Mađarska, kako je rekao, razume.

„Mi hoćemo da budemo suvereni na prostoru Republike Srpske, da se naša prava osiguraju u skladu sa Ustavom BiH i izvan njega nismo spremni ništa da radimo u okviru BiH. To je naša politika“, rekao je Dodik.

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić otkrio je da se vode pregovori sa Francuskom oko nabavke njihovih PVO sistema!

Naveo je da je u razgovoru bilo reči i o najavlknoj kandidaturi i mogućim prednostima za članstvo BiH u EU.

„Hvala svima koji su učinili sve, pre svega komesaru Verhaliju. Ako nam odobre kandidatski status, a stanje ostane isto, ja ne vidim da je to ikakav napredak“, poručio je Dodik.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter