Izvor: Tanjug
10.07.2022 u 22:29
0

Miodrag Linta osudio je odluku o uklanjanju fotografija stradalih Srba sa puta prema Potočarima: „Brojne činjenice jasno potvrđuju da u BiH nema pravde za srpske žrtve!“

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta osudio je danas odluku okružnog Tužilaštva u Bjeljini o uklanjanju fotografija stradalih srpskih boraca i civila sa javnih površina koje su postavili njihovi srodnici uz regionalni put Bratunac – Potočari.

„Cilj porodica poginulih i ubijenih Srba jeste da se predstavnicima međunarodne zajednice ukaže da su na području Srednjeg Podrinja stradali njihovi najmiliji za koje niko nije odgovarao“, naveo je Linta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Navedenim putem, kako se objašnjava, treba da prođu međunarodni zvaničnici koji svake godine redovno prisustvuju komemoraciji stradalim Bošnjacima 11. jula u Potočarima.

„Ovo je jedan od retkih načina da se međunarodnoj zajednici ukaže na nespornu istinu da su na području Srednjeg Podrinja stradali i Srbi a ne samo Bošnjaci. Brojne činjenice jasno potvrđuju da u BiH nema pravde za srpske žrtve jer su naredbodavci i počinici monstruoznih zločina nad srpskim narodom u građanskom ratu u BiH ostali nekažnjen“, rekao je Linta.

On je istakao da je važno da Srbija vodi snažnu političku, diplomatsku i pravnu borbu za istinu o karakteru rata u BiH i za istinu o stradanju Srba u Podrinju i širom BiH.

„Bez uspostave istih standarda u suđenjima za ratne zločine i jednog poštovanja svih žrtava nije moguće uspostava poverenja i pomirenje između srpskog i bošnjačkog naroda“, rekao je Linta.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter