Izvor: alo
25.11.2022 u 12:39
0

MORTUS PIJANA SE PORODILA: Zagrepčanki (25) oduzeto dete posle JEZIVE PRIČE

Dvadesetpetogošinjoj Zagrepčanki Centar za socijalni rad oduzeo je devojčicu i smestio je u Dečji dom, posle porođaja kada se rasplela jeziva priča. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

A sve je počelo kada je dvadesetpetogpdišnjakinja stigla na porođaj sa ni manje ni više nego sa 2,25 promila alkohola u krvi, što je bio okidač da se istraži ceo slučaj.

Naime, pošto je devojčica koja je rođena živa i zdrava provela neko vreme na odeljenju gastroenterologije zbog slabijeg napredovanja na telesnoj masi utvrđeno je kako fenotip deteta odgovara fetalnom alkoholnom sindromu, prenose hrvatski mediji. 

Po rođenju su devojčicu hranili na sondu, a kasnije je utvrđeno i kako 25-godišnja majka nije brinula dovoljno o higijeni deteta pa se povećao i rizik da se dete zarazi i Kovidom 19.

Opštinski građanski sud početkom juna 2020. oduzeo joj je pravo na stanovanje sa detetom u trajanju od godinu dana, a Centar za socijalni rad izrekao joj je meru stručne pomoći i podrške do aprila 2021.

U tih godinu dana 25-godišnjakinja nije napravila nikakve korake kako bi se stabilizovao bračni odnos i promenuio obrazac ponašanja, zbog čega je Centar izdvojio devojčicu iz porodice i smestio je u Dečji dom.

Majka iz Zagreba ima još jedno dete, i to dečaka za kojeg je tužilaštvo utvrdilo da je takođe bilo zanemarivano.

Majka je brigu o dečaku prepustila svojoj majci, a u oktobru 2021. prilikom terenske kontrole dečak je zatečen u prljavoj odeći i povraćkom na sebi, nakon čega je i on izdvojen iz porodice.

U posetu detetu majka u dečji dom dolazila je uspavana, usporena i „frfljala“ je dok je govorila, a jednom je otišla iz Doma bez da je obavestila portira zbog čega vaspitačica nije preuzela dete.

Osim zanemarivanja deteta, Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu tereti je da je 21. oktobra 2021. s nepoznatim muškarcem odlučila da prepravi nalaz Klinike za psihijatriju Sveti Ivan tako što je prisutnost amfetamina, Normabela i Subutexa prikazivala kao negativan.

Konačno je optužena za tri krivična dela protiv braka, porodice i deteta, jedno za nesprovođenje odluke za zaštitu dobrobiti deteta i dva krivična dela povrede detetovih prava kao i falsifikovanje isprava.

Za nju tužilac traži uslovnu kaznu od godinu dana s trogodišnjim rokom provere.

– Ja sam malog hranila i nije bio zanemaren već samo musav. A što se tiče supruga, kad je devojčica oduzeta, mi smo se tukli pa je došla policija i socijalna. Redovno odlazim u posete deci, nosim slatkiše. Igram se s njima. Alkohol sam konzumirala kad i suprug, ispred zgrade, nekoliko puta nedeljno. Dok nismo radili, pomagao nam je očuh i imala sam porodiljsku nadoknadu. Krenula sam na lečenje i skroz se izlečila, a kad me uhvatila želja, znala sam da uzmem samo komadić Subutexa i to je to. O meni trenutno brinu mama i dečko koji se vodi kao otac moga sina – pravdala se majka.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter