Izvor: Tanjug
19.01.2021 u 15:21
0

MUTIRANI VIRUS SVE BLIŽI SRBIJI! Stigao u Sloveniju!

U Sloveniji je u jednom laboratorijskom uzorku otkriven mutirani soj novog korona virusa, vrlo sličan soju koji je pre toga otkriven u Engleskoj, a koji je mnogo zarazniji.

Nacionalna laboratorija za zdravlje, okolinu i hranu potvrdila je za agenciju STA da je u uzorku brisa od osobe koja je stigla iz Engleske pronađen novi korona virus, veoma sličan novom soju iz Engleske.

OVO MORATE ZNATI

POTRESNA ISPOVEST VODITELJKE HAPPY TV: U školi glume je masturbirao, češao se od devojčice, dok su im kapale suze na papir!

DRAMA U LESKOVCU: Žena se porodila u sanitetskom vozilu, bebi se vrpca nekoliko puta obmotala oko glave

TROICKI VAN SEBE: Da sam znao ne bih dolazio, zatvoren sam

Kako se navodi, delovi uzorka koje su do sada uspeli da analiziraju savršeno se podudaraju sa engleskim sojem, ali nisu uspeli da dobiju celu sekvencu genoma pa za sada to ne mogu u potpunosti da potvrde.

PROČITAJTE JOŠ

NOVI SOJ VIRUSA STIGAO U MAĐARSKU: Teme na današnjoj sednici Kriznog štaba

VUČIĆ O ZAHTEVU DELA OPOZICIJE: Samo čekam da se osnuje ministarstvo za nošenje kapa (VIDEO)

VOŠINA DECA NAJVEĆE POJAČANJE: Milutinović otkrio da li Boaći postaje „lala“, ali i jednu važnu odluku crveno-belih!

Dodaje se da je oblik novog soja virusa na koji antitela moraju da deluju ostao isti, uprkos mutacijama, o čemu svedoče slučajevi iz Engleske gde nisu primećene ponovne infekcije novim sojem kod ljudi koji su već bili zaraženi starim virusom.

Utvrđeno je i da antitela pokrenuta prvom infekcijom takođe štite od novog soja, što znači da je vakcina efikasna i protiv novog soja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter