Izvor: BSC Happy
20.12.2023 u 09:18
0

NEMA ODLAGANJA: U Sudu BiH glavni pretres u predmetu protiv Dodika i Lukića

U Sudu BiH danas bi trebalo da bude održan glavni pretres u predmetu koji se vodi protiv predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika, Miloša Lukića zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

ŠOK SNIMAK TUČE NASTAVNIKA I UČENIKA U ŠKOLI U ZAGREBU: Dohvatio prvo šta mu je palo pod ruku, a onda počeo da ga UDARA U GLAVU

Prethodno ročište je odloženo pošto je odbrana Dodika tražila izmeštanje procesa u nadležni sud u Banjaluku, što je sud u Sarajevu odbio. Odbrana Dodika je tražila izmeštanje procesa, zbog njegovog kontaminiranja, odnosno izjava nekih ambasadora, ministara pa i samog Šmita koji su unapred presudili predsedniku Republike Srpske. Šmit nije priznat u Republici Srpskoj jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savetu bezbednosti UN kako je to predviđeno Aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Advokat Goran Petronijević izjavio je da ne postoji očitiji primer politički montiranog procesa od ovog u novijoj sudskoj praksi. Ističe da oni koji žele da Dodika izbace sa političke scene, vrše pritisak da se proces ubrza.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter